Американски изтребители F-35 са кацнали в авиобаза „Граф Игнатиево” днес.

...
Американски изтребители F-35 са кацнали в авиобаза „Граф Игнатиево” днес.
Коментари Харесай

Заков: Има кой да пази българското небе, американски F-35 кацнаха днес в “Граф Игнатиево“

Американски изтребители F-35 са кацнали в авиобаза „ Граф Игнатиево” през днешния ден. Той е част от интервенция по Еърполисинг, като продължение на задачата за защита на въздушното пространство на България. Съобщението е на съюзническото въздушно командване на НАТО, само че не е конкретизирана броя на летателните апарати, защото интервенцията няма да бъде основана на наша територия. Това съобщи след откриването на интернационалното ревю на отбранителна техника " Хемус " 2022 военният министър Драгомир Заков.

„ Това, че няма непрекъснато основана задача по еърполисинг в България за интервал от време, не значи, че такава интервенция няма да се организира в нашето небе. Още през вчерашния ден споделих, че България ще продължава да бъде подпомагана от наши разнообразни съдружници “, съобщи Заков.

Той изрично отхвърли част от заглавията, появили се в медиите след вчерашната конференцията във Военния клуб:

„ Появиха забавни заглавия, че няма кой да пази българското небе, тъй като нидерландските изтребители си потеглят. Излязоха и хибридни заглавия. Българското небе постоянно ще има кой да го пази. И сега е по този начин “, съобщи министърът.

Той добави, че има потребност от актуализация на бюджета на Военното министерство. В сегашната актуализация се планува нарастване за защита, добави Заков. Очакват се договаряния и за увеличение на пакета за военнослужещи, включително възнагражденията.

Припомняме, че в края на май завърши задачата на нидерландските F-35 у нас.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР