Американски изтребител е свалил неидентифициран обект, носещ се високо над

...
Американски изтребител е свалил неидентифициран обект, носещ се високо над
Коментари Харесай

САЩ свалиха безпилотен обект над Аляска

Американски изтребител е свалил неидентифициран обект, носещ се високо над Аляска , заяви Белият дом. Това стана единствено шест дни след свалянето на хипотетичен китайски шпионски балон , което провокира нов дипломатически раздор с Пекин.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че не е ясно какво е предназначението или произходът на новия обект, само че сподели на конференция, че той е бил свален тъй като, носейки се на 40 000 фута, е представлявал опасност за гражданската авиация.

" Президентът подреди на военните да смъкват обекта ", сподели Кърби.

Обектът е доста по-малък от големия китайски балон , който предходната седмица прелетя над Съединените щати и беше свален от американски изтребител край атлантическото крайбрежие в събота, сподели Кърби.

По думите му той е бил " почти с размерите на дребен автомобил ".

" Не знаем на кого принадлежи - на страна или на корпорация ", сподели той. " Не разбираме цялостното му предопределение ".

Инцидентът се случи на фона на нова паника за това, което съгласно американски публични лица е продължаваща стратегия на Китай за стартиране на балони за наблюдаване за събиране на разследваща информация по целия свят.

Американски чиновници обявиха, че такива балони са прелетели над 40 страни, в това число най-малко четири пъти преди този момент над територията на Съединените щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР