Американски или руски служители може да са предприели действия срещу

...
Американски или руски служители може да са предприели действия срещу
Коментари Харесай

Сайтове на рансъмуер-бандата REvil изчезнаха от интернет


Американски или съветски чиновници може да са подхванали дейности против REvil
(снимка: CC0 Public Domain)

Нещо се случи с една от най-страшните рансъмуер банди в света. Уебсайтовете на групата REvil, упреквана за офанзиви против стотици бизнеси по целия свят, паднаха офлайн.

Наблюдатели оповестиха, че уебсайтът за заплащания и блогът на групата REvil ненадейно са станали недостъпни във вторник. Причината за изгубването е незнайна, само че провокира спекулации, че групата може да е била предумишлено атакувана от управляващите, разяснява.
още по тематиката
Американският президент Джо Байдън съобщи, че е повдигнал въпроса пред Владимир Путин по време на телефонно позвъняване в петък, откакто е разискал тематиката по време на среща на върха с съветския президент в Женева предишния месец.

Според личните думи на Байдън, президентът на Съединени американски щати „ му е дал ясно да разбере… че чака от тях да работят ”, а също по този начин е загатнал, че Съединени американски щати могат да подхващат директни „ ответни дейности ” по отношение на сървърите, употребявани за навлизане.

Времето на спирането във вторник провокира спекулации, че или американски, или съветски чиновници може да са подхванали дейности против REvil – въпреки че досега формалните чиновници отхвърлят коментар, а кибер-експерти споделят, че неочакваните изгубвания не са безусловно необикновени.

REvil се смята за една от най-страшните банди в света. На нея се приписват нападенията над огромната месопреработвателна компания JBS в Съединени американски щати минналия месец, както и от последните дни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР