Американски и японски водолази са открили останки от самолета и

...
Американски и японски водолази са открили останки от самолета и
Коментари Харесай

Откриха останките на катастрофиралия американски военен самолет край Япония

Американски и японски водолази са разкрили остатъци от самолета и от членове на екипажа на машината Osprey на американските военновъздушни сили, който се разруши предходната седмица край Югозападна Япония, оповестиха военновъздушните сили в понеделник, представени от Асошиейтед Прес.

CV-22 Osprey, пренасящ осем американски военнослужещи, по време на подготвителна задача. Тялото на една жертва беше намерено и разпознато по-рано, до момента в който други седем останаха в неопределеност.

Командването на специфичните интервенции на военновъздушните сили заяви, че останките са в развой на изваждане и самоличността им към момента не е открита.

" Основният приоритет е да върнем мъртвите членове на екипажа вкъщи и грижата за техните фамилии. Подкрепата и персоналната цялост на фамилиите и околните, наранени от този случай, остава наш главен приоритет ", се споделя в изказване.

Американските военни идентифицираха единствената доказана жертва като старши сержант от Военновъздушните сили Джейкъб Галъхър от Питсфийлд, Масачузетс, в събота.

В понеделник водолази от японския флот и американската войска видяха нещо, което изглеждаше като предната част на Osprey, дружно с евентуално петима от изчезналите членове на екипажа, заяви японската социална телевизия NHK и други медии.

Представители на японския флот отхвърлиха да потвърдят тази информация, заявявайки, че не могат да разгласяват детайлности без единодушието на Съединени американски щати.

Произведеният в Съединени американски щати Osprey е хибриден аероплан, който излетява и каца като хеликоптер, само че може да обръща витлата си напред и да се движи доста по-бързо, като аероплан, по време на полет.

Osprey претърпяха редица произшествия, в това число в Япония, където се употребяват във военни бази на Съединени американски щати и Япония, а последният случай още веднъж разпали опасенията за сигурността на този летателен уред.

Япония спря всички полети на личния си флот от 14 Osprey. Японските управляващи споделят, че единствено откакто се уверят в тяхната сигурност. Пентагонът сподели, че не е отправено такова публично искане и че американските военни не престават да летят с 24 MV-22, морската версия на Osprey, ситуирани на южния японски остров Окинава.

В неделя части от остатъци, събрани от бреговата защита на Япония и локалните риболовен лодки, бяха предадени на американските военни за проучване, споделиха чиновници на бреговата защита. Японската войска също посочи, че отломките, които е събрала, също ще бъдат предадени на Съединени американски щати.

Представители на бреговата защита споделиха, че откритите остатъци включват елементи от самолета и надуваем избавителен сал, само че нищо, обвързвано с повода за злополуката, като да вземем за пример мотор. Местни очевидци оповестяват, че са видели огън, излизащ от един от моторите .

Съгласно Споразумението за статут на силите на Япония и Съединени американски щати, японските управляващи нямат право да изземат или проверяват американска военна благосъстоятелност, в случай че Съединени американски щати не разрешат. Това значи, че ще бъде на практика невероятно за Япония да проверява без значение повода за случая.

Споразумението постоянно затруднява японските следствия в наказателни каузи , включващи американски военнослужещи на Окинава и другаде, и е подложено на критика като неравностойно от деятели за правата на индивида и други, в това число губернатора на Окинава Дени Тамаки, който прикани за неговото преразглеждане.
 Съединени американски щати изпращат морска пехота на остров Окинава да респектира Китай
Съединени американски щати изпращат морска пехота на остров Окинава да респектира Китай

Плановете са това да се случи до 2026 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР