Американски и руски дипломати във Вашингтон за пореден път си

...
Американски и руски дипломати във Вашингтон за пореден път си
Коментари Харесай

Вашингтон изригна: Русия е като "чудовище от морските дълбини", Москва отвърна - "нацистката пропаганда"

Американски и съветски дипломати във Вашингтон за следващ път си размениха задочно " любезности ": в Държавния департамент на Съединени американски щати съпоставиха Русия с страшилище от морските дълбини, а от съветското посолство в Съединени американски щати дали отговор, че сходни съпоставения са били употребявани от нацистката агитация. Това оповестяват международните медии.
Всичко е почнало с думите на представителя на Държавния департамент Хедър Науърт по адрес на Русия. По време постоянна конференция публицист от организация " Асошиейтед прес " я попитал дали идните частични избори за Конгреса на Съединени американски щати през ноември ще бъдат по-сигурни след експулсирането на 60 съветски дипромати.
" Не можем да кажем, че резултатите от изборите в Съединени американски щати няма да бъдат манипулирани. Русия има дълги ръце, Русия има доста пипала . Ние имаме вяра, че те ще продължат да демонстрират и отсега нататък интерес към нашите избори, а също и към изборите в доста други страни ", акцентира Науърт. Когато учуденият публицист попитал за " ръцете и пипалата ", представителят на Държавния департамент повторила тези думи и добавила, имайки поради Русия: " Това е страшилище от морските дълбини . "

 Снимка 347793
Източник: Туитър

Няколко часа по-късно в профила в " Туитър " на съветското посолство в Съединени американски щати се появи колаж от думите на Науърт и антиболшевишки афиш от времето на нацистка Германия . На плаката червен паяк с каска на боец от алената войска е обкрачил земното кълбо, а под картинката има надписи на немски " Болшевизъм " и " Голямо антиболшевишко шоу ".
От съветското посолство в Съединени американски щати пишат: " Днес станахме очевидци на " Голямо антиболшевишко шоу " в осъществяване на представителя на Държавния департамент . "
На 26 март Съединени американски щати оповестиха експулсирането на 60 съветски дипломати поради отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри. Освен това американските управляващи затварят съветското консулство в Сиатъл.
Също по този начин Съединени американски щати не престават да подозират Русия за интервенция в американските президентски избори през 2016 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР