Американски и британски правителствени служители днес повдигнаха обвинения, наложиха санкции

...
Американски и британски правителствени служители днес повдигнаха обвинения, наложиха санкции
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания обвиниха Китай в шпионска киберкампания

Американски и английски държавни чиновници през днешния ден повдигнаха обвинявания, постановиха наказания и желаеха пояснения от Пекин по отношение на огромна акция за кибершпионаж, за която се твърди, че е засегнала милиони хора - в това число законодатели, учени, публицисти и други.

Властите от двете страни на Атлантическия океан упрекнаха хакерската група с прякор " AПT31 ", че е част от Министерството на държавната сигурност на Китай и е изготвила цялостен лист с цели на офанзивите си, измежду които чиновници на Белия дом, американски сенатори, английски депутати и държавни чиновници от целия свят, които са подлагали на критика Пекин. Засегнати са също и компании в региона на защитата, дисиденти, охранителни компании, споделиха те.

В обвинителния акт против седем от хипотетичните китайски хакери американските прокурори декларират, че активността им е довела до доказано или евентуално компрометиране на работни компютърни профили, персонални имейли, онлайн вместилище на данни и записи на телефонни диалози на милиони американци.

Целта на световната хакерска интервенция е била " да се репресират критиците на китайския режим, да се компрометират държавните институции и да се откраднат търговски секрети ", сподели в изказване заместник-главният прокурор Лиза Монако.

Посолството на Китай във Вашингтон към този момент не е дало отговор на настояванията за коментар на американските обвинявания, само че китайското посолство в Лондон разказа по-ранните английски обвинявания като " изцяло изфабрикувани и злонамерени клюки ".

Съобщенията бяха направени, откакто и Англия, и Съединени американски щати постановиха наказания на компания, която съгласно тях е подставена компания на китайското Министерство на държавната сигурност.

В изказване на Министерството на финансите на Съединени американски щати се споделя, че глобите са ориентирани към компанията " Ухан Сяожуйчжъ сайънс енд текнолъджи ", както и към двама китайски жители.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР