Американски хеликоптери Blackhawk на стойност 6 милиона долара, заедно с

...
Американски хеликоптери Blackhawk на стойност 6 милиона долара, заедно с
Коментари Харесай

Руски и американски хеликоптери попаднаха в ръцете на талибаните

Американски хеликоптери Blackhawk на стойност 6 милиона $, дружно с тонове американско съоръжение, попаднаха в ръцете на талибаните в Афганистан. Също по този начин в обществените мрежи се появиха фрагменти от излитането на талибание в небето на Афганистан със пленени хеликоптери съветско произвеждане. Западните медии споделят, че талибаните към този момент имат свои лични военновъздушни сили, написа английският вестник Daily Mail, представен от организация " Фокус ".

Пилотите на афганистанските държавни сили летят с хеликоптери съветско произвеждане, до момента в който полетите на американски хеликоптери евентуално са спрени заради липса на аварийни елементи от Съединени американски щати. Белият дом е похарчил милиарди долари, снабдявайки афганистанската войска с оръжията и оборудването, от които се нуждае, с цел да победи талибаните, само че след разпадането на локалната войска, тези американски вложения в този момент се употребяват дейно от самите бунтовници, които се стремят да получат надзор върху огромните афганистански градове.

През последните дни обществените медии бяха наводнени със фрагменти, на които бойци завземат хранилища с оръжия, само че Daily Mail назовава отвличането на хеликоптери, създадени в Съединени американски щати, „ значимо заявяване на планове “. Талибаните управляват огромна част от Северен, Западен и Южен Афганистан в шеметна атака за по-малко от три седмици преди Съединени американски щати да изтеглят последните си военни елементи, което поражда опасения от завръщането на талибаните на власт или нова революция в Афганистан.

Талибаните направиха огромен прогрес през последните дни, в това число завладяването на Херат и Кандахар, втория и третия по величина град в страната. Сега талибаните управляват към 24 от 34-те провинции на Афганистан, оставяйки подкрепяно от Запада държавно управление с дребен брой провинции в централната и източната част на страната, както и столицата Кабул. Афганистанският президент Ашраф Гани произнесе телевизионно послание в събота – първата му обществена изява след последните триумфи на талибаните. Той даде обещание да не се отхвърля от „ достиженията “ на гражданската власт. Съединени американски щати продължиха мирните договаряния тази седмица сред държавното управление и емисарите на талибаните в Катар, а интернационалната общественост предизвести, че талибанско държавно управление, наложено със мощ, ще бъде изцяло политически и стопански изолирано. Но бунтовниците наподобява не са подготвени на отстъпки, откакто печелят победи на бойното поле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР