Американски гражданин, за когото Турция твърдеше, че е член на

...
Американски гражданин, за когото Турция твърдеше, че е член на
Коментари Харесай

Американец, задържан в Турция по подозрения, че е член на ИД, се върна в САЩ

Американски жител, за който Турция твърдеше, че е член на уахабистката формация " Ислямска страна " , се завърна в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Според държавен протокол, с който се е срещнала организацията, американските федерални управляващи са разпитали мъжа, когато е дошъл в петък вечерта на интернационалното летище Дълес във Вирджиния и са ревизирали неговите електронни устройства. В протокола се споделя, че на мъжа е било позволено да влезе в страната на път за родственици в Тексас.
 
An American citizen alleged by Turkey to be an Islamic State member has returned to the United States.
— Local 4 WDIV Detroit (@Local4News)

Медии в Турция идентифицираха мъжа като 39-годишния Мухамад Даруиш Б. Турция го депортира, откакто преди този момент той прекара пет дни в ничията земя сред Турция и Гърция, където той изиска да бъде изпратен. До репатрирането на американския жител се стигна, откакто Съединени американски щати се съгласиха да го одобряват и му предоставиха документи за пътешестване.

Турция залови хипотетични членове на терористичното придвижване по време на офанзивата си в Сирия и връща чужденците измежду тях в техните родни страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР