Американски генерал, бивш командващ на американските сили в Европа, Бен

...
Американски генерал, бивш командващ на американските сили в Европа, Бен
Коментари Харесай

Американски генерал оцени шансовете на Украйна да си върне Донбас и Крим

Американски военачалник, някогашен командващ на американските сили в Европа, Бен Ходжис разгласи прогноза за войната сред Русия и Украйна за идващите 10 дни.

Той показа мнението си в ефира на Дойче веле.

Според Ходжис идващите 10 дни ще бъдат решаващи – през този интервал Съединени американски щати и НАТО ще би трябвало да ускорят и да дават на Украйна разширена помощ. Той означи, че руснаците са стигнали до миг, в който към този момент не могат да продължат офанзивата - това обаче може да се случи при изискване, че бъдат в допълнение притискани в продължение на 10 дни.

Ходжес означи, че руснаците няма да могат да извършат обкръжаването и завладяването на Киев.

" Те се пробват да завладяват Мариупол от съвсем 19 дни, макар че за тях това би трябвало да е най-лесният град за завладяване, като се има поради близостта на флота им, силите в Крим и Донбас. Но към момента не са създали това ", сподели генералът.

Ходжис сподели също, че опасността от нуклеарна война е пресилена. Той добави, че след 10 дни преговорната позиция на Украйна ще бъде по-благоприятна - в този случай е належащо да се изиска изтеглянето на съветските войски от Крим и Донбас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР