Американски емисари ще бъдат в България, Румъния и Белгия от

...
Американски емисари ще бъдат в България, Румъния и Белгия от
Коментари Харесай

САЩ изпращат делегация у нас заради Украйна

Американски емисари ще бъдат в България, Румъния и Белгия от 7 до 11 февруари

Американската администрация идната седмица ще изпрати междуведомствена делегация в София, Букурещ и Брюксел, която ще организира разисквания на обстановката към Украйна, предава ТАСС, като се базира на прессъобщение от Държавния департамент, уточни Фокус.

Делегацията ще бъде управлявана от съветника на Държавния департамент Дерек Шоле. Позицията му е еквивалентна на поста заместник-ръководител на американското външно министерство.

Американски емисари ще бъдат в България, Румъния и Белгия от 7 до 11 февруари. Посещението ще бъде „ продължение на огромните дипломатически старания “ на Вашингтон, дружно с неговите „ европейски съдружници в поддръжка на обединен метод “ към Русия в актуалната обстановка към Украйна, прецизират от Държавния департамент. Тези взаимни старания целят да насърчат Русия „ да избере дипломация и деескалация “.

В България Шоле и обкръжението му ще проведат нов кръг от двустранния стратегически разговор, в Румъния ще обсъдят, наред с другото, разполагането на спомагателни американски военни елементи, а в Брюксел ще се срещнат с представители на НАТО и Европейски Съюз, с цел да продължат полемиките по обстановката към Украйна, да проучат напредъка по разговора с Москва за сигурността, както и развиването на евентуални нови строги стопански наказания против Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР