Американски експерти в интервю за изданието Breaking Defence посочили най-перспективните

...
Американски експерти в интервю за изданието Breaking Defence посочили най-перспективните
Коментари Харесай

Breaking Defence: Кои са най-опасните руски и американски бойни роботизирани системи

Американски специалисти в изявление за изданието Breaking Defence показали най-перспективните съветски роботизирани оръжейни системи. Според служителя в Центъра за военноморски разбор (Center for Naval Analyses) Самуел Бендет, Москва интензивно развива самостоятелните бойни машини, до момента в който във Вашингтон залагат на безпилотните летателни апарати. „ Руснаците създават цяла поредност от системи, измежду които има мостри сравними по габарити с танк. Много от тях са добре въоръжени, техните прототипи постоянно са демонстрирани на изложби” – декларирал Бендет.

Според специалиста Пол Шар, измежду най-перспективните разработки следва да се отнесат роботът-танк „ Уран-9” (10 т, оръдие 30 мм) и разузнавателно-ударният комплекс " Вихрь " (15 т, оръдие 57-мм). Двете машини са снабдени със система за дистанционно управление и са предопределени да унищожават живата мощ на съперника и леко бронирани цели.

Шар обърнал внимание на проектите за рационализация на платформата „ Армата”, върху чиято основа да се сътвори самостоятелен танк.

Експертът отбелязал, че някои съветски разработки в тази област припомнят „ рекламен трик” като антропоморфния робот FEDOR, който наскоро го научиха да стреля от два револвера.

На въпроса кой е водач при основаване на самостоятелни наземни бойни комплекси, Шар дал отговор: „ Не зная кой е напред. Но във връзка с концептуалното развиване Русия е на по-висока степен от Щатите.” В умозаключение специалистът предложил на Пентагона да отделя повече внимание на роботизираните системи от сходен вид.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР