Американски длъжностни лица, присъстващи на срещата на върха на НАТО

...
Американски длъжностни лица, присъстващи на срещата на върха на НАТО
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Изявленията на Зеленски в Туитър ядосаха US делегация във Вилнюс

Американски длъжностни лица, присъстващи на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, бяха ядосани от изказванията в Туитър на украинския президент Володимир Зеленски, който подлага на критика това, което Северноатлантическият алианс счита за прибързано да предложения Киев в блока. Това заяви във вторник " Вашингтон пост ", съобщи ТАСС.

По-рано през вчерашния ден във Вилнюс завърши първият работен ден от срещата на върха на НАТО. Според заключителното изказване, което беше оповестено от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, участниците в срещата взеха решение да не изискват от Украйна да извършва проекта за деяние за участие в НАТО, те също по този начин утвърдиха многогодишна стратегия за военна помощ за страната.

 

Страните от НАТО дадоха обещание да поканят Киев в алианса, " когато бъдат изпълнени всички условия ", само че едвам след края на спора.

 

Зеленски изрази неодобрение от обстоятелството, че НАТО не има намерение да вземе съответни решения по отношение на момента на поканата на Киев в алианса на срещата на върха във Вилнюс. Той сподели, че " Украйна заслужава почитание " и назова " несигурността на сътрудниците " уязвимост.

" Вашингтон пост " написа, цитирайки формален представител, че „ членовете на американската делегация са били ядосани от туита на Зеленски “. Статията също по този начин отбелязва, че изказванията на украинския водач в Туитър „ разочароваха последователите на Украйна в алианса, които смятаха, че са постигнали победа за Киев “.

Дипломати от няколко страни от НАТО споделили пред вестника, че съгласно тях Зеленски е „ употребявал туита като инструмент за договаряния “. Според източници на изданието в НАТО президентът на Украйна се е " опитал да окаже оптимален напън " върху алианса.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по-рано означи, че Украйна не е подготвена да се причисли към НАТО. Освен това, съгласно него, присъединението на Киев към алианса в този момент би довело до конфликт сред НАТО и Русия.

 

Вчера водачите на Алианса потвърдиха декларацията от 2008 година, че Украйна ще се причисли към НАТО, само че също по този начин прецизираха, че това няма да стане автоматизирано след края на войната. Генералният секретар Йенс Столтенберг акцентира, че процесът на приемане на нови членове е основан на осъществяването на избрани условия и цели, отбелязва ДПА.

Инфо: ТАСС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР