Американски дипломати са били свалени от влак, пътувал в забранена

...
Американски дипломати са били свалени от влак, пътувал в забранена
Коментари Харесай

Русия хвана US дипломати в забранена зона край полигона, на който избухна екзплозия

Американски дипломати са били свалени от трен, пътувал в неразрешена зона близо до военноморския полигон край Северодвинск в Архангелска област. Те " вероятно са сбъркали пътя ", разяснява през днешния ден пред ТАСС неназован представител на съветското министерство на външните работи.

Източник от съветските органи на реда посочи пред организацията, че случаят с американските дипломати е станал на 14 октомври. Те са били свалени от влака Ньонокса - Северодвинск в Архангелска област, покрай полигон, където на 8 август избухна детонация при тест на ракетен мотор, показва Българска телеграфна агенция.

Руските управляващи ги подозират в административно закононарушение, защото Северодвинск е град с регламентиран достъп за чужденци.
" Изцяло удостоверяваме коментара на американското посолство, че това е било публично пътешестване и те са уведомили министерството на защитата на Русия за своите проекти. Само че са декларирали желание да посетят Архангелск, а са се озовали на път за Северодвинск ", показва съветското външно министерство.

" Навярно са сбъркали пътя. Готови сме да подарим на американското посолство карта на Руската федерация ", прибавя министерството.

Според съветското външнополитическо ведомство тримата дипломати от Съединени американски щати са били открити в неразрешена зона на над 40 км от Архангелск, прецизира Ройтерс.

Днес съветските управляващи ще изпратят до посолството на Съединени американски щати нота във връзка със случая, осведоми заместник-министърът на външните работи Евгений Иванов. Той предвижда, че за американските дипломати нещата евентуално ще приключат с административни протоколи, защото те разполагат с имунитет. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР