Американски дипломат казва, че разузнаването от нациите на „Петте очи“ е помогнало на Канада да свърже Индия с убийството на сикхите

...
Посланикът на САЩ в Канада каза, че информацията, споделена от
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Канада каза, че информацията, споделена от членове на разузнаването- съюзът за споделяне беше част от това, което министър-председателят Джъстин Трюдо използва, за да направи публични твърдения за възможното участие на индийското правителство в убийството...

От Associated Press 23 септември 2023 г., 14:44 ч. Австралия, Канада, Нова Зеландия, Съединените щати Кралство и Съединените щати.

Отношенията между Канада и Индия достигнаха най-ниската си точка в новата история, когато Трюдо каза, че има „достоверни твърдения“ за индийско участие в убийството на Хардип Сингх Ниджар, 45-годишен сикхски сепаратист, през юни в предградие на Ванкувър. И двете страни изгониха някои висши дипломати.

Индия, която нарече обвиненията „абсурдни“, също спря да издава визи на канадски граждани и каза на Канада да намали своите дипломатически персонал.

Канада все още не е предоставила публични доказателства в подкрепа на твърденията на Трюдо.

Nijjar , водопроводчик, роден в Индия и станал канадски гражданин през 2007 г., беше издирван от Индия години наред, преди да бъде застрелян през юни пред храма, който ръководеше в Съри, предградие на Ванкувър.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР