Американски, британски и германски доброволци, които са се сражавали с

...
Американски, британски и германски доброволци, които са се сражавали с
Коментари Харесай

Американци и британци се биели срещу Турция в Африн

Американски, английски и немски доброволци, които са се сражавали с терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) дружно с ръководените от сирийските кюрди Сирийски демократични сили (СДС) в Сирия са в региона на Африн, с цел да се борят против Турция, която предприе атака там. Това оповестиха от Съюз на демократичните сили, представени от " Ройтерс ".

Контролираният от сирийските кюрди анклав Африн е нападнат от турската войска и подкрепяната от Турция Свободна сирийска войска.

" Имаше предпочитание от страна на задграничните бойци, които се сражаваха в Ракка и които се борят в Дейр ез Зор, да отидат в Африн ", посочи представителят на Съюз на демократичните сили Редур Кселил.

Той отказал да каже по кое време чужденците са отишли в Африн, само че съобщи, че те наброявали " десетки души ". " Те ще водят борби против турската инвазия ", уточни Кселил.

" Има американци, британци, германци, разнообразни националности от Европа, Азия и Америка ", прецизираха от Съюз на демократичните сили.

Междувременно от Съюз на демократичните сили оповестиха, че турската войска лъже, че ДАЕШ участва в региона на Африн в Северозападна Сирия, като я упрекна, че се пробва да заблуди световното публично мнение.

" Целият свят знае, че ДАЕШ не участват в Африн ", отсече Редур Кселил.

Вчера турските военни разгласи, че минимум 260 сирийски кюрди от " Отрядите за национална отбрана " и терористи от ДАЕШ са били убити при интервенцията им в Африн.

Кселил акцентира, че турските военни доста преувеличават броя на жертвите от Съюз на демократичните сили и " Отрядите за национална отбрана ". Той удостовери, че бойци от двете бойни подразделения са били убити, само че отказал да каже какъв брой. Той също по този начин твърди, че Съюз на демократичните сили са умъртвили десетки бойци на Турция и Свободната сирийска войска, само че декларирал, че няма точни данни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР