Американски бомбардировачи Би-52 Стратофортрес са прелетели над всички страни от

...
Американски бомбардировачи Би-52 Стратофортрес са прелетели над всички страни от
Коментари Харесай

Американски бомбардировачи са прелетели над всички страни от НАТО, за да демонстрират солидарността в алианса

Американски бомбардировачи Би-52 Стратофортрес са прелетели над всички страни от НАТО през днешния ден по време на обучение, целящо, съгласно американските военни, да показва солидарността на алианса посред голям брой признаци за пукнатини в него, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Четири от бомбардировачите, основани в Обединеното кралство, са прелетели над европейските членове на алианса, а други два, основани в Северна Дакота, са прелетели над Канада и Съединени американски щати. Еднодневната задача е била част от постоянни задачи, които се организират в Европа от 2018 година, само че в този момент е била замислена, с цел да показва натовската взаимност, усъвършенстваната подготвеност за бърза реакция и обезпечаване на опция за замесване във въздуха на всички страни членки, се споделя известие Командването на силите на Съединени американски щати в Европа.

При прелитането на бомбардировачите над европейските страни членки са се присъединили и няколко изтребителя на партньорски страни и самолети за презареждане във въздуха.

Учението идва в миг на възходящ спор сред натовските членки Гърция и Турция по отношение на юрисдикцията във водите в Средиземно море и твърдата тактичност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да накара натовските съдружници да харчат повече за защита, която накара доста от тях да изразят безпокойствие по отношение на американския ангажимент към Европа.

В изказване през днешния ден на Тод Уолтърс, началник на Командването на силите на Съединени американски щати в Европа, се споделя, че задължението на Съединени американски щати към алианса НАТО остава непреклонен.

Днешната задача на американските бомбардировачи акцентира американския ангажимент към световната сигурност и непоклатимост, се добавя в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР