Американски боен кораб вчера е свалил дрон, изстрелян от контролиран

...
Американски боен кораб вчера е свалил дрон, изстрелян от контролиран
Коментари Харесай

Стрелба в Червено море. Американски боен кораб свали още един дрон

Американски военен транспортен съд през вчерашния ден е свалил дрон, изстрелян от следен от хусите регион в Йемен, в отговор на сигнал, подаден от танкер в Червено море, плаващ под флага на Маршаловите острови, заяви тази заран Централното командване на Съединени американски щати (СЕНТКОМ), представено от Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.

Американският ескадрен миноносец " Мейсън " е свалил дрон, изстрелян от следен от хусите регион, откакто групировката атакувала комерсиалния транспортен съд " Ардмор Енкаунтър " с дребни лодки, написа СЕНТКОМ в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ).

Двойка ракети са били изстреляни от следени от хусите региони в Йемен, само че не са улучили кораба и той е траял плаването си, добави СЕНТКОМ.

Няма информация за вреди върху кораба или потърпевши измежду неговия екипаж, уточни СЕНТКОМ.

Това е следващият сходен случай, в който са забъркани хусите, които се зарекоха да нападат кораби, свързани с Израел или плаващи към еврейската страна, напомня Ройтерс. Групировката пречи на прекосяването на търговски кораби през пролива Баб ел Мандеб.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР