Американски боен дрон се е разбил северно от иракската столица

...
Американски боен дрон се е разбил северно от иракската столица
Коментари Харесай

Проиранска групировка е свалила американски дрон северно от Багдад

Американски военен дрон се е разрушил северно от иракската столица Багдад, заяви през вчерашния ден американски чиновник, откакто проиранска формация съобщи, че е обстрелвала американския безпилотен летателен уред, съобщи Франс прес.

Американският дрон " се е разрушил покрай военновъздушната база " Балад " в Ирак " късно вечерта в четвъртък, сподели служителят пред Агенция Франс Прес, без да прецизира за какъв вид дрон става въпрос.

" Иракските сили за сигурност са разкрили останките от дрона. Не се оповестява за потърпевши ", уточни той и добави, че е стартирано следствие.

" Ислямска опозиция в Ирак " - коалиция от проирански въоръжени групировки, противопоставящи се на Съединени американски щати, съобщи през вчерашния ден, че е поразила американски безпилотен аероплан Ем Кю-9 " Рийпър " (MQ-9 Reaper), който може да извършва както разследващи, по този начин и бойни задания.

Бойците ни " смъкнаха през вчерашния ден... дрон Ем Кю-9, принадлежащ на американския окупатор ", се показва в изказване групировката.

Според данни на Пентагона от средата на октомври до момента военнослужещи на Съединени американски щати и техните съдружници са станали обект на повече от 140 офанзиви в Ирак и Сирия, като за доста от тях отговорност поема " Ислямска опозиция в Ирак ", добавя Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР