Американски бизнес лидери от различни индустриални сфери призоваха за мирно

...
Американски бизнес лидери от различни индустриални сфери призоваха за мирно
Коментари Харесай

Уолстрийт призова Тръмп да признае поражението си

Американски бизнес водачи от разнообразни индустриални сфери приканиха за спокойно предаване на властта откакто Доналд Тръмп отхвърли да признае успеха на противника си Джо Байдън.

"Време е за единение ", сподели Джейми Даймън - основен изпълнителен шеф на "Джей Пи Моргън Чейз ", най-голямата по мярка на активите американска банка. Даймън показва, че всеки би трябвало да се преценява с резултатите от вота за президент на Съединени американски щати, да почита решението на избиратеите и да поддържа спокойно предаване на ръководството.

Милиардерът Бил Акман поучава Тръмп да признае провалянето си. Акман, който е създател и основен изпълнителен шеф на хеджинговия фонд "Пършинг скуеър кепитъл мениджмънт ", написа в "Туитър ", че "във всако борба настава миг, когато човек би трябвало да се отдръпна ". И прикани Тръмп да намерения наследството, което оставя и за това, което ще е най-хубаво за страната. "Оттглете се с достолепие и наградите за единство всички, които са ви подкрепили ", написа Акман.

В дните преди изборите бизнес групи показаха безпокойството си, че Тръмп може да оспори резултатите и приканиха за самообладание до момента в който се преброят всичките гласове. Те повториха апелите си на 8 ноември откакто медии оповестиха Байдън за победител, а Тръмп отхвърли да одобри резултатите.

"Американците гласоподаваха с невъобразим в историята брой и възторг и е значимо да се завърши изборния развой като се регистрира всеки глас и се разрешат всички разногласия ", съобщи Том Донъхю - основен изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара.

Кръглата маса на бизнеса (базирана във Вашингтон асоциация с идеална цел, чийто членове са основните изпълнителни шефове на водещи щатски компании) излезе с публично изказване, в което "признава правото на Тръмп да изиска наново броене на гласовете и следствие на хипотетични изборни нарушавания при съществуване на доказателства, само че няма никакви изгледи те да трансформират резултатите от вота ".

Джейсън Оксман - основен изпълнителен шеф на софтуерната комерсиална асоциация ITI - сподели, че "традицията за спокойно предаване на властта, с която Америка се гордее, би трябвало да продължи ". Което е "жизнено значимо за одобряването на сигурност и непоклатимост на американските служащи и фамилии и на международната бизнес общественост и за укрепването на американската конкурентна мощност в световен проект ".

Търговската камара и други бизнес групи желаеха и по-добро съдействие сред враждуващите политически сили в Конгреса, където демократите се обрисува да имат понижено болшинство в Камарата на представителите и към този момент към момента нерешителен победител за Сената. Асоциациите на индустриалците и обособени компании побързаха да показват и описи с правните си стремежи.

За Търговската камара най-спешният юридически приоритет е гласуването на нови средства за подкрепяне на бизнеса в изискванията на повторния пандемичен гърмеж, последвани от вложения за модернизиране на американската инфраструктура.

Националната промишлена асоциация желае "конкурентни " данъчни и регулаторни системи, инфраструктурни вложения, дълбока промяна на имиграционния режим, по-широк търговски продан и "засилване " на работната мощ.

Американската туристическа асоциация упорства за нови тласъци за бизнеса, който е "интегрална част от щатския стопански напредък ".

"Майкрософт " пък пожела вложения в провинциалните осведомителни мрежи и за придобиване на цифрови умения. Президентът на компанията Брад Смит изрази и очакванията, споделяни от необятната бизнес общественост, че администрацията на Байдън би трябвало да си сътрудничи по-тясно с другите страни по ред въпроси - от климатичните промени до контрола и регулациите, които се сблъскват с световни провокации. И да премине от "дебатите за какво не съумяваме " към разисквания по какъв начин да успеем ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР