Американски биолози установиха, че на коронавируса се е появил в

...
Американски биолози установиха, че на коронавируса се е появил в
Коментари Харесай

Британският щам на COVID-19 засечен в САЩ оше през ноември

Американски биолози откриха, че на ковид се е появил в Съединени американски щати още през месец ноември предходната година и към този момент е съумял да се популяризира на територията на 30 щата, оповестява електронната библиотека medRxiv.
" Констатирахме, откакто изследвахме 400 проби с генома на SARS-CoV-2, че измежду тях е била налична разновидността N50, импортирана още през ноември 2020 година. През януари тези разновидности на SARS-CoV-2 са почнали локалното си разпространяване на територията на 30 щата ", пишат откривателите, предава Българска телеграфна агенция. В средата на декември управляващите във Англия оповестиха за появяването през есента на два нови варианта на SARS-C0V-2 с разновидността N501Y. Те се отличаваха с нараснала инфекциозност по отношение на другите разновидности на ковид. Техният предшественик се появи на територията на Уелс през септември 2020 година. Отначало равнището на неговото разпространяване беше извънредно ниско.
 До месец английският вариант на ковид може да е доминиращ в Съединени американски щати До месец английският вариант на ковид може да е доминиращ в Съединени американски щати
По-заразният вид на ковид, открит за първи път в Обединеното кралство, се популяризира бързо в Съединени американски щати и може да стане доминир...
Както смятат учените, в края на ноември предходната година той се е сдобил с още към 17 разновидности и е почнал бързо да се популяризира във Англия, където стана преобладаващ. Вариацията се популяризира 1,7-2 пъти по-бързо, в съпоставяне със съществуващите варианти на COVID-19. Екипът на Кристиана Андерсен от Института " Скрипс " в Ла Хоя установил, че английските варианти са се появили по едно и също време в няколко щата в края на есента и началото на зимата предходната година / Калифорния, Флорида, Джорджия и Тексас/ Те почнали бързо да се популяризират на територията на тридесет щата. Мутациите удвоиха своя дял при новите случаи на заразявания. Според учените те ще станат преобладаващи през месеците март-април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР