Американски астронавти споделиха храната си своите руски колеги на борда

...
Американски астронавти споделиха храната си своите руски колеги на борда
Коментари Харесай

Американци спасиха от глад руснаците на борда на МКС

Американски астронавти споделиха храната си своите съветски сътрудници на борда на Международната галактическа станция (МКС), откакто бе отлежено изстрелването на товарния транспортен съд " Прогрес ", излиза наяве от диалог на екипажа със Земята, излъчен от НАСА, предава technews.bg.

В обява по тематиката РИА Новости напомня, че през октомври Роскосмос реши да отсрочи изстрелването на Прогрес МС-16 от 11 декември за идната година, заради нужда от спомагателни инспекции. По-късно стана известно, че стартът на кораба е плануван за 15 февруари.

" Получихме ги от американска страна, не си припомням точния брой, мисля, 13 контейнера с хранителни дажби ", споделя космонавтът Сергей Рижиков на експерт от Центъра за ръководство на задачата покрай Москва.

Поради отсроченото изстрелване на Прогрес МС-16, съветската страна е поискала от американците да доставят съветска храна на МКС, разкрива Александър Агуреев, началник на отдела по хранене в Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките. Но вместо това американците са предложили да дадат на съветските космонавти храна от своите ресурси на борда на станцията.

" През декември трябваше да тръгне [руският] товарен транспортен съд, който да достави артикули... Те споделиха, дано космонавтите употребяват нашите артикули ", споделя Агуреев. По неговите думи, американската храна се дава на космонавтите гратис.

В момента на МКС се намират съветските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, американските астронавти Катлийн Рубинс, Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и Шанън Уокър, както и японецът Соичи Ногучи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР