Американската звезда в алпийските ски при жените Линдзи Вон заяви,

...
Американската звезда в алпийските ски при жените Линдзи Вон заяви,
Коментари Харесай

Линдзи Вон се оттегля от олимпиадите


Американската звезда в алпийските ски при дамите Линдзи Вон съобщи, че съвсем несъмнено Олимпиадата в ПьонгЧанг ще бъде последна в кариерата й. 33-годишната американка е огромната любимка за спускането на следващия ден, откакто беше в топ 5 на всяка една от трите тренировки в дисциплината.

Вон на следващия ден ще се опита да прибави второ олимпийско злато в кариерата си след триумфа в спускането във Ванкувър 2010, а по-късно възнамерява да се състезава още сезон или два за Световната купа, където има 81 победи (рекорд при жените), само че гони достижението на именития швед Ингемар Стенмарк, който е с 86 триумфа.

" Не съм решила дефинитивно, само че усещам, че на 99,9 % няма да вземам участие след четири години в Пекин. Все отново кой знае. Може да се появи нещо и да оправи коляното ми, нещо като робо-коляно, с цел да мога да се състезавам още 10 години. Това би било идеално, само че пък е малко евентуално ", разяснява с възприятие за комизъм Вон.

Американката скъса кръстни връзки през 2007 година, а в следствие е преследвана от голям брой проблеми с коляното, поради които пропусна и Олимпиадата в Сочи преди четири години.

" Със сигурност ще продължа да се състезавам още в Световната купа. Изпитвам наслаждение да карам бързо, да се стремя да стигам лимита на опциите ми в спускането. Надявам се единствено да бъда добре физически. Отнема ми доста старания, с цел да подкрепям коляното в положение за каране в спускането. Честно казано разгадавам и на здравно знамение, с цел да удължа допустимо повече кариерата ми ", сподели още тя.

Вон осъзнава, че упованията са да завоюва купата в спускането, само че не усеща съществено напрежение, тъй като е привикнала с позицията на любимец.

Междувременно сънародничката й Микаела Шифрин съобщи, че не съжалява за решението си да пропусне спускането, с цел да се концентрира върху алпийската комбинацията.

Шифрин направи мощно подготвително втурване и финишира пета, само че не желае да се преуморява с два старта в два следващи дни и избира да концентрира напъните си за призово място в комбинацията, която след смяна в програмата бе преместена за четвъртък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР