Американската верига за играчки и детски стоки Toys R Us

...
Американската верига за играчки и детски стоки Toys R Us
Коментари Харесай

Фалирала компания за играчки иска да раздаде $16 млн. на директорите си

Американската верига за играчки и детски артикули Toys " R " Us изиска от съда по неплатежоспособност да ѝ позволи да раздаде 16 милиона $ бонуси на управлението си, в случай че осъществя задоволително продажби по коледните празници.

Компанията подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност и в този момент се нуждае от правосъдно позволение за по-значимите си бизнес ходове.

Компанията показва пред съда, че препоръчаните
бонуси за шефовете ще ги стимулират да дадат всичко от себе си по време на процедурата по банкрута. Предстои съдът да се произнесе по желае.

Бонусите са за 17 души от управлението. Те зависят от равнищата на продажбите и даже могат да скочат двойно - от 16 на 32 милиона $, в случай че магазините записват ненадейно високи доходи.

Отделно от тях, компанията е планувала и стратегия за стимулиране на чиновници отвън управителните постове. 

Междувременно стана ясно, че някои шефове на Toys " R " Us са получили общо 8,2 милиона $, с цел да останат на постовете си по време на процедурата по банкрута. Тази сума е отвън новопредложените
бонуси и те ще би трябвало да я върнат, в случай че изоставен компанията в границите на година откакто са я получили.

Toys " R " Us има 1600 магазина и 65 000 чиновници, а за празничния сезон възнамерява да наеме в допълнение личен състав. Веригата за търговия на дребно с детски артикули бе ударена от спад в приходите и продажбите поради разрастващата се онлайн търговия и огромната конкуренция в бранша.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР