Американската верига за бързо хранене McDonald`s съобщи, че е започнала

...
Американската верига за бързо хранене McDonald`s съобщи, че е започнала
Коментари Харесай

Mcdonald's напуска Русия, продава ресторантите си

Американската верига за бързо хранене McDonald`s заяви, че е почнала процеса за продажба на всичките си заведения за хранене в Русия, напускайки страната след повече от 30 години, съобщи Ройтерс.

Най-голямата верига за бързо хранене в света разгласи още през март, че ще затворе своите 847 ресторанта в Русия, понасяйки вреди от 50 млн. $ на месец. След продажбата се чака компанията чака загуби от 1,2 до 1,4 милиарда $.

Решението да бъдат продадени заведенията за хранене, в това число на този на площад Пушкин в центъра на Москва, съставляват огромен оттегляне за емблематична западна марка.

Някога знак на процъфтяващия американски капитализъм в замиращия Съветски съюз, компанията отвори първия си ресторант в страната през 1990 година Повече от 5000 души участваха на откриването.

McDonald`s съобщи, че желае да продаде всички свои заведения за хранене в Русия на локален покупател, само че ще резервира комерсиалната си марка.

„ Хуманитарната рецесия, породена от войната в Украйна, и ускоряващата се непредсказуема оперативна среда, накараха McDonald`s да стигне до извода, че запазването на собствеността върху бизнеса в Русия към този момент не е стабилно решение “, разясниха от McDonald`s.

Множество други западни компании се съгласиха да продадат съветските си активи или да ги предадат на локални мениджъри, с цел да не нарушат западните наказания против Москва поради нашествието в Украйна и да избегнат наказателни ограничения от Кремъл, който се закани да национализира задгранични активи.

Компанията ще подсигурява, че нейните 62 000 чиновници в Русия ще продължат да получават възнаграждение до привършване на всяка договорка и че ще запазят работните си места при всеки евентуален покупател.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР