Американската верига за бързо хранене McDonald`s обяви, че закупува своя

...
Американската верига за бързо хранене McDonald`s обяви, че закупува своя
Коментари Харесай

След бойкот и протести McDonald's купува своя 30-годишен франчайз в Израел

Американската верига за бързо хранене McDonald`s разгласи, че закупува своя 30-годишен франчайз в Израел от локалната компания Alonyal. Така си връща собствеността върху 225 ресторанта в страната, в които работят повече от 5000 души, оповестява CNN Business.

Ресторантите на компанията в Израел са обект на протест и митинги, откакто Alonyal разгласи малко след терористичното нахлуване на 7 октомврип предходната година от страна на палестинската ислямистка формация Хамас, че ще подарява безвъзмездни ястия на израелските военни.
 McDonald's приключва предварително спонсорския контракт с Федерацията по футбол на Турция
McDonald`s приключва предварително спонсорския контракт с Федерацията по футбол на Турция

Каква е повода и какъв брой пари ще изгуби федерацията?

McDonald`s е световна верига, само че нейните франчайзи постоянно са локална благосъстоятелност и работят самостоятелно. Нейният основен изпълнителен шеф Крис Кемпчински съобщи през януари, че компанията е видяла " доста влияние " на няколко пазара в Близкия изток и някои отвън района заради военния спор Израел-Хамас.

" McDonald`s остава зает с израелския пазар и с обезпечаването на позитивно преживяване на чиновниците и клиентите на пазара в бъдеще ", разяснява Джо Семпелс - президент на International Developmental Licensed Markets.

След привършване на договорката през идващите месеци McDonald`s ще има заведенията за хранене на Alonyal, като в същото време ще резервира чиновниците си, споделят от Alonyal. Към момента двете компании не разкриват параметрите на договорката.

Друга огромна западна верига за бързо хранене - Starbuck,s също стана жертва на акции за протест, поради хипотетичните им произраелска позиция и финансови връзки с Израел.
 Израел ще пази небето си с лазери още от следващата година
Израел ще пази небето си с лазери още от следващата година

Разработката на системата " Железен лъч " на Rafael напредва
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР