Американската верига за бързо хранене McDonald`s - която е най-голямата

...
Американската верига за бързо хранене McDonald`s - която е най-голямата
Коментари Харесай

McDonald's прекратява предсрочно спонсорския договор с Федерацията по футбол на Турция

Американската верига за бързо хранене McDonald`s - която е най-голямата в света - приключи предварително контракта си за спонсорство с Федерацията по футбол на Турция. Основната причина за това са дейните акции в страната против марката, поради хипотетичната й поддръжка за дейностите на Израел в Ивицата Газа, написа турският вестник Yeni Akit.

Изданието прецизира, че съгласно подписания предходната година контракт сред Федерацията по футбол на Турция и McDonald`s Turkey, спонсорството на мъжкия и женския народен " А " тим на страната се удължаваше до 2026 година.
 McDonald's си потегля от Казахстан - какво е обяснението
McDonald`s си потегля от Казахстан - какво е обяснението

Вероятно заведенията за хранене ще възобновят активност под ново име

" Твърди се, че McDonald`s Turkey също е получила писмо от футболната федерация за преустановяване на съдействието. В резултат и двете страни умерено са решили да прекратят контракта за спонсорство.

Твърди се, че годишната стойност на ( към този момент ) прекратеното спонсорство с McDonald`s е била за над 20 милиона лири (около 631 хиляди щатски долара).

Както е известно, поддръжката на израелските бойци от McDonald`s Israel провокира огромен отзив в някои страни. След отразяването на тази поддръжка в медии, митингите против McDonald`s излязоха на дневен ред в Турция ", отбелязва Yeni Akit.

Турското издание прецизира, че митинги в страната против McDonald`s и най-голямата верига кафенета в света Starbucks, има още от началото на военната интервенция в Газа, само че до момента те не са довели до затваряне на обекти на американските вериги.
 Американската верига заведеиня McDonald's усили каузи си в оператора на китайския си бизнес
Най-голямата в света верига за бързо хранене усили каузи си в оператора на китайския си бизнес

Очаква се договорката да завърши напълно през първото тримесечие на 2024 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР