Американската верига магазини Walmart, която е най-голямата компания в света

...
Американската верига магазини Walmart, която е най-голямата компания в света
Коментари Харесай

Най-голямата компания в света погледна към биткойн банкоматите

Американската верига магазини Walmart, която е най-голямата компания в света по мярка на приходите, е дала зелена светлина за разполагане на биткойн банкомати из комерсиалните й обекти. Така клиентите могат да обменят фиатни пари против криптовалути в същия обект, в който пазарят храни и други артикули за бита. Проектът е пилотен, като се осъществя от Coinstar в партньорство с Coinme, показват от Walmart, предава CoinDesk.

“Coinstar, в партньорство с Coinme, стартираха пилотен план, който разрешава на клиентите да употребяват пари в брой с цел да купуват биткойн ”, разяснява информационният шеф на американския колос Моли Блейкман. „ Има 200 павилиона на Coinstar в магазините на Walmart из Съединени американски щати, които са част от пилотния план ”, прибавя тя.
 Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни? Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни?
Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира съществени приходи. Преводите на стойност под формата на виртуални валути за...

Coinstar са най-добре познати с услугите си за продан на криптовалути, до момента в който Coinme обезпечава опцията за пазаруване на биткойн, защото компанията има фокус точно върху биткойн банкоматите.
Възходът на биткойн банкоматите
Индустрията за биткойн ATM машини се разраства с бърза скорост, като принос за това има и COVID-19 пандемията. Coinstar оповестиха през 2020 година, че възнамеряват да удвоят броя на своите 3 500 биткойн банкомата на фона на нарасналото търсене на тази услуга.

Walmart се счита за перлата в короната, когато става дума за предложение на крипто финансови услуги на всеобщата публика. Веригата разполага с към 4 700 магазина и пазарна капитализация от 409 милиарда $.

Въпреки, че разрастването на достъпа до биткойн банкомати се счита за позитивно събитие, съществуват терзания свързани с пране на пари, разяснява Сет Сатлър, шеф в компанията за биткойн банкомати DigitalMint.
 Биткойн нарастна до нов исторически връх Биткойн нарастна до нов исторически връх
Биткойн нарастна до нов исторически най-много, постигайки цена от 66 549 $ по време на следобедната търговия в Европа, сочат даннит...

По думите му, някои оператори на биткойн банкомати пренебрегват относително високите равнища на противозаконни интензивности, които тези машини притеглят. Това включва мулета за преместване на пари, трафиканти на хора и най-различни измамници.

През последните 18 месеца, DigitalMint, която има дял от 5% от размера на преводите посредством биткойн банкомати, е отказала да обработи 5 млн. $, които са били върнати на жертви на измами, прибавя Сатлър.

 

*Снимката е илюстративна
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР