Американската верига кафенета Starbucks привлече вниманието на света тази седмица

...
Американската верига кафенета Starbucks привлече вниманието на света тази седмица
Коментари Харесай

Starbucks и сламките

Американската верига кафенета Starbucks притегли вниманието на света тази седмица с вест в духа на мейнстрийма за световна война с пластмасовите боклуци. Тя заяви, че ще спре да предлага пластмасови сламки в заведенията си по света до 2020 година, с цел да понижи нездравословния резултат от тях върху природата. 

Компанията ще отстрани сламките, които всекидневно се употребяват за еднократна приложимост, от своите над 28 000 кафе-бар заведения за хранене и с това ще понижи съществуването на към 1 милиарда сламки на планетата годишно. 

Вместо тях, клиентите на Starbucks, която е известна и приета с бранд културата си, ще получават кафе и кафе-продукти без сламки, с пластмасови капаци на чашите, проектирани за приложимост без сламките, или пък чаши с капаци, направени от непластмасови материали.

Реакцията на Starbucks е интелигентна, тъй като множеството от нейните клиенти са младежи или съвременно мислещи градски поданици, които са склонни да платят много по-скъпо за едно кафе, в случай че то е с марката на Starbucks, тъй като този бранд им дава обещание редица неща, измежду които:
че кафето е отгледано в опредлени елементи на планетата при минимален нездравословен отпечатък върху природата;че е тъкмо тяхната чаша кафе, с тяхното име написано върху нея, каквато я избират, и барманът знае това. 
Решението за сламките е било стимулирано от сътрудниците и клиентите на бизнеса, разяснява в изказване Колийн Чапман - вицепрезидент глобално обществено въздействие на Starbucks, съобщи Би Би Си Нюз. " Да не използваме сламка е най-хубавото нещо, което можем да създадем за околната среда ", споделя Чапман.

Дали това ще предизвика придвижване? 

Ще разберем през идните месеци, в случай че забележим младежи да отхвърлят да взимат сламки от заведенията. Един международен бранд на младите и хората, които държат кафето им да е с марка, която въплъщава зелени и обществени полезности, като Starbucks, е марката, който би могъл да предизвика такова придвижване. 

Съобщението за смяната бе приветствано от организации като програмата Trash Free Seas и World Wildlife Fund (WWF). Мнозина екологични специалисти утвърдиха акцията, припомняйки, че 8 милиона метрични тона пластмасов отпадък влиза в международните океани всяка година. 

Но сламките въпреки всичко не може да изчезнат... 

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР