Американската уеб компания GoDaddy се извини, след като имейл, с

...
Американската уеб компания GoDaddy се извини, след като имейл, с
Коментари Харесай

Гигант в управлението на домейни публично се извини заради антихакерски тест с коледни бонуси

Американската уеб компания GoDaddy се извини, откакто имейл, с който даде обещание на чиновниците коледен бонус в разгара на икономическата рецесия, се оказа тест за компютърна сигурност, съобщи БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.
" GoDaddy приема извънредно съществено сигурността на нашата платформа. Разбираме, че някои чиновници са смутени от опита за фишинг и считат, че това е безконтролно, за което се извинихме ", сподели представител на GoDaddy, най-голямата компания за ръководство на интернет домейни в света.
бонус " alt= " Проучване: Половината компании у нас дават коледен
бонус " class= " image wp-post-image no-display appear lazyload " dsrc= " https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2018/12/18/0575029001545133681_1405977_144x110.webp " > Проучване: Половината компании у нас дават коледен бонус
Само половината компании дават на чиновниците си коледен
бонус, само че не с размера на 13-а заплата. Това демонстрира изследване на Adecco Бъ...
" Докато пробата наподобяваше действителни опити, каквито има през днешния ден, ние би трябвало да се оправим по-добре и да бъдем по-точни към чиновниците си ", прибавят от основаната в Аризона компания.
През декември към 500 чиновници получиха имейл от компанията, предлагащ коледен
бонус от 650 $ и молба да попълнят формуляр с персоналните си данни. Два дни по-късно в пощенските им кутии се появи друго известие. " Получавате този имейл, тъй като се провалихте на нашия скорошен тест за фишинг ", пишело в имейла на шефа по сигурността на GoDaddy, заяви вестник Copper Courier в Аризона.
Техниката " фишинг ", необятно употребена от компютърни хакери, съставлява разпращане на имейли, които идват сякаш от лице, известно на мечтаната " цел ", за приемане на информация. Тестовият имейл провокира звук в обществените медии, защото милиони американци бяха мощно наранени от икономическата рецесия, обвързвана с пандемията на ковид.

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР