Американската телевизионна водеща Мегин Кели вече няма да води сутрешното

...
Американската телевизионна водеща Мегин Кели вече няма да води сутрешното
Коментари Харесай

Американска водеща слиза от екран заради расистко изказване

Американската телевизионна водеща Мегин Кели към този момент няма да води утринното си предаване в телевизия Ен Би Си, оповестяват международните организации.

Свалено от ефир ще бъде и самото предаване на Кели. Причината – в сегмент, отдаден на Хелоуин, американската водеща се изрече одобрително към така наречен „ блекфейс” – процедура от времето на сегрегацията, когато бели артисти са се гримирали в черно, с цел да се подиграят на афроамериканците.

" Кое е расистко? Навличате си неприятности, в случай че сте бял и се гримирате в черно за Хелоуин или в случай че сте негър и се гримирате в бяло за Хелоуин. Когато бях дете, това се приемаше за обикновено, стига човек да се дегизира като избран персонаж ", сподели Кели.

Изказването ѝ провокира вълна от отвращение в обществените мрежи и апели за оставката ѝ. Впоследствие Кели сервира опрощение в ефир, в което съобщи, че си е взела поука от станалото.

В резултат на казаното от нея обаче, в четвъртък и петък, вместо нови издания, малкия екран излъчи повторения на предаването ѝ. Според източници, поискали анонимност, Кели най-вероятно ще се раздели с Ен Би Си.

По информация на таблоида TMZ договорът на Кели с Ен Би Си е 25 млн. $ на година. С оглед на вероятностите за раздор на връзките с медията, американската водеща е наела юрист и ще упорства за неустойки в размер на 50 млн. $.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР