Американската телекомуникационна компания T-Mobile стартира нова програма, която събира и

...
Американската телекомуникационна компания T-Mobile стартира нова програма, която събира и
Коментари Харесай

Американски мобилен оператор ще изпраща историята на сърфирането на потребителите до рекламодатели

Американската телекомуникационна компания T-Mobile започва нова стратегия, която събира и споделя данните от историята на сърфирането на потребителите с рекламодатели, с цел да демонстрира реклами, съобразни с ползите на потребителите. Споделянето на тази информация ще бъде задействано по дифолт за всички клиенти на доставчика, само че те ще имат опция да се откажат. Операторът разгласи нововъведението в актуализацията на политиката за дискретност предишния месец, която бе видяна за първи път от Wall Street Journal във вторник.

Новата политика ще засегне както клиентите на T-Mobile, по този начин и Sprint, защото фирмите се сплотиха предходната година, и ще разреши на оператора да споделя информация като историята на сърфиране на потребителите и приложенията, които те употребяват. Очаква се политиката да влезе в действие на 26 април. Компанията разясни, че информацията, която събира, няма да бъде обвързана с името на потребителя, само че ще има връзка с неповторимия идентификатор за даване на мобилна реклама.

След като политиката влезе в действие, данните за сърфирането на потребителите в мрежата и потреблението на телефона по дифолт ще се събират и ще бъдат изпращани до рекламодателите. Това могат да бъдат както рекламни организации, които работят като представители за свои клиенти, по този начин и обособени частни компании, които сами управляват рекламната и маркетинговата си активност. Редица специалисти и наблюдаващи на мобилната телекомуникационна промишленост показаха своите опасения, като оспорват до каква степен е юридически далновидно сходно решение от страна на T-Mobile. Предстои да разберем дали ще има по-остри реакции от страна на консуматори и регулатори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР