Американската търговска верига Walmart е предупредила, че може да повиши

...
Американската търговска верига Walmart е предупредила, че може да повиши
Коментари Харесай

Walmart към Тръмп: Ще трябва да вдигнем цените заради митата

Американската комерсиална верига Walmart е предизвестила, че може да увеличи цените на стоките си, в случай че администрацията на Съединени американски щати наложи мита на китайския импорт. Това се показва в писмо, което компанията е изпратила преди две седмици до непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър и до което организация Ройтерс е получила достъп.

Само преди дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи мита на китайски вносни артикули на стойност 200 милиарда $.

Walmart, най-голямата комерсиална верига в света, показва в писмото си, че митата ще се отразят на цените на всичко от храни до питиета и артикули за персонална хигиена.

Walmart удостовери пред Ройтерс, че е изпратила писмото и прикани в изказване двете страни да намерят решение.

По-рано тази седмица Тръмп изостри комерсиалния спор с Китай като наложи 10-процентови мита на китайски импорт за 200 милиарда $, в това число потребителски артикули като куфари и чанти за пътешестване, матраци, каски, газови грилове.

Като най-голямата комерсиална верига в Съединени американски щати и огромен покупател на американски промишлени артикули ние сме извънредно загрижени за последствията от митата върху нашия бизнес, нашите клиенти, нашите снабдители и американската стопанска система като цяло, показва Walmart в писмото до Лайтхайзър.

В листата от свои артикули, които могат да бъдат наранени от митата, Walmart показва газови грилове, колела, коледни лампички.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР