Американската страна предприе стъпки от конфронтация към диалог, руският президент

...
Американската страна предприе стъпки от конфронтация към диалог, руският президент
Коментари Харесай

В Русия: Разговорът Путин-Байдън е стъпка към диалог, в интерес на международната сигурност

Американската страна предприе стъпки от борба към разговор , съветският президент Владимир Путин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън потвърдиха готовността си да си взаимодействат по стратегически въпроси , разяснява ръководителя на Комитета на Държавната дума на Русия по интернационалните въпроси Леонид Слуцки, представен от ТАСС.

" Телефонният диалог сред президентите на Русия и Съединени американски щати на фона на ескалиращото напрежение към руско-американските връзки, както и по украинския път, е повече добра вест, в сравнение с неприятна .

" Добрата вест е, че водачите на двете най-големи нуклеарни сили са удостоверили готовността си да си взаимодействат по стратегическата непоклатимост и контрола върху оръжията ", сподели Слуцки и означи, че " точно Байдън е изразил интерес за определяне на устойчиво и предсказуемо съдействие по такива въпроси остри проблеми като иранската нуклеарна стратегия, обстановката в Афганистан, световното изменение на климата. "

" Тоест от американска страна, по чиято самодейност се организира диалогът, това бяха стъпки от борба към разговор . И тази позиция дава отговор освен на взаимните ползи, само че и на ползите на интернационалната сигурност ".

В същото време Слуцки означи, че " тонът на известията на Белия дом за диалога е доста по-суров от този на Кремъл ".

" Американският президент би трябвало безусловно и изрично да не се тормози от пренасочването на съветските войски в съветските граници . Прилагането на споразуменията от Минск и Парижките съглашения от Киев ще помогне за понижаване на напрежението в Донбас. Байдън е по-добре да изрази директните си опасения в това отношение към президента Зеленски ".
 Байдън предложи среща на Путин на първия им диалог, откогато го назова Обновена
Байдън предложи среща на Путин на първия им диалог, откогато го назова " палач "

Белият дом излезе със известие

По време на персонална среща президентите на Русия и Съединени американски щати може да обиден въпроса за съживяването на редица контракти за стратегическа сигурност и надзор на оръжията, разяснява заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев пред " Русия-24 ".

" Що се отнася до тях... това са на първо място въпроси на стратегическата непоклатимост и надзор на оръжията. Мисля, че за американската страна е толкоз ясно, що се касае за всеки неутрален специалист на политическо равнище, че реализира на п ревъзходство над Русия във военната сфера , нарушение на стратегическия нуклеарен баланс е просто невероятно , което значи, че е належащо да се върнем към споразуменията ", сподели той.

" Може би ще има диалог за това по какъв начин да се съживи Договорът " Открито небе "... и Договорът за елиминиране на ракети със междинен и по-малък обхват, както и договорът за стандартните сили в Европа, просто тъй като са нужни. "

Косачев отбелязва, че предлагането на Байдън да организира значи съвестност на желанията . " За мен това е удостоверение, че Байдън, защото той е инициирал подобен формат, е заинтригуван тази среща да се организира задоволително бързо. Представете си в случай че беше предложил Вашингтон, ясно е, че щяха да стартират доста дълги и не доста обещаващи полемики ".
 Европа се нуждае от нов общоевропейски контракт за сигурност с Русия
Европа се нуждае от нов общоевропейски контракт за сигурност с Русия

Студената война се управлява от неписани правила, които стопират същинска война, след 1991 година такива към този момент няма

Телефонният диалог сред Путин и Байдън по самодейност на Вашингтон, свидетелства, наред с други неща, за желанието на Белия дом да смекчи обстановката , разяснява в изявление за ТАСС Дмитрий Суслов, заместник-директор на Центъра за всеобхватни европейски и интернационалните проучвания към Висшето учебно заведение по стопанска система, специалист на Валдайския клуб.

" Байдън и неговата администрация се пробват да създадат руско-американската борба управляема , с цел да смекчат обстановката, зародила след скандалното изявление с американския президент. Байдън предложи на Путин да проведат среща на върха на територията на трета страна , за да резервира подобаващ двупосочен модел - борба и селективно съдействие , да не позволява прекъсване на разговора с Руската федерация по въпроси от интерес за Съединени американски щати ".

Според Суслов предлагането за среща на върха в трета страна, направено от американската страна, е отговор на . " От позиция на администрацията на Байдън, въпросът за отговор на предлагането на Путин за видеоконференция онлайн на водачи към този момент е затворен, тъй като Байдън го предложения да организира пълноценна среща на върха и да разиска целия дневен ред на руско-американските връзки, в това число там, където има яростно съревнование, в това число и за Украйна ".

" Администрацията на Байдън акцентира, че макар борбата с Русия и сдържането, тя се интересува от разговор по редица въпроси , в това число надзор на оръжията и стратегическа непоклатимост след удължаването на Договора за ограничения за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (Нов СТАРТ) ".
 Байдън: С Путин ще приказвам, когато му пристигна времето
Байдън: С Путин ще приказвам, когато му пристигна времето

" Много се гордея с държавния секретар ", сподели Байдън

Според Суслов диалогът до известна степен обяснява и позицията на Съединени американски щати за утежняване на обстановката в Донбас . " Вашингтон желае да даде да се разбере, че ескалацията сега, е украинска самодейност и не е въодушевена от Съединени американски щати и е малко евентуално да дава отговор на американските ползи ".

Говорейки за тематиките, които президентите на Русия и Съединени американски щати могат да обиден по време на персонална среща, той загатна дневния ред на стратегическата стабилнос т.

" Предложението на Байдън да организира среща също демонстрира, че Съединени американски щати към този момент са създали позиция по този въпрос. Русия от дълго време е показала на Вашингтон своите оферти за това по какъв начин може да наподобява архитектурата за стратегическа непоклатимост след удължение на Договора Нов СТАРТ. "

Байдън няма да пренебрегне проблемите, за които Съединени американски щати непрекъснато упрекват Русия , макар че " надали ще има градивен разговор по тези тематики ".
 Путин нямало да разреши на Съединени американски щати да приказват с Русия от позицията на силата
Путин нямало да разреши на Съединени американски щати да приказват с Русия от позицията на силата

" Това е невероятно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР