Американската скиорка Микаела Шифрин записа 80-та победа в кариерата си

...
Американската скиорка Микаела Шифрин записа 80-та победа в кариерата си
Коментари Харесай

Микаела Шифрин с юбилейна победа №80 в Световнатa купа

Американската скиорка Микаела Шифрин записа 80-та победа в кариерата си за Световната купа и продължава да се приближава до върха на своята сънародничка Линдзи Вон, като към този момент единствено два триумфа разделят 27-годишната Шифрин от върха на Вон.

Тази вечер Микаела сграбчи третата си победа за три дни в австрийския зимен курорт Земеринг, откакто победи и в слалома на пистата " Панорама ".

Представителката на Съединени американски щати беше най-бързия в първия манш и приключи с повече от 0.7 секунди пред най-близкия си преследвач Ана Свен-Ларсон, което ѝ разреши да на рискува при вторите спускания и в последна сметка да финишира с общо време от 1:43.26 минути.

Втора в крайното нареждане остана друга американка в лицето на Паула Молцан, за която това бе едвам втори подиум в кариерата ѝ за Световната купа.

Третото място пък зае германката Лена Дюр, която в същата дисциплинираност се размина на косъм с медала по време на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022, откакто се подреди четвърта.

В генералното класиране за огромния Кристален глобус отпред е Микаела Шифрин с 875 точки, следвана от Петра Влъхова с 506 и София Годжа с 470.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР