Американската певица Тейлър Суифт е безспорната звезда на лято 2023.

...
Американската певица Тейлър Суифт е безспорната звезда на лято 2023.
Коментари Харесай

Тейлър Суифт е безспорната звезда на лято 2023

Американската певица Тейлър Суифт е безспорната звезда на лято 2023. Световното й турне " Еras " сигурно се подрежда измежду събитията на тази година, чупи върхове и безусловно раздруса Земята - по време на концерти в Сиатъл почитателите провокираха сеизмична интензивност, равняваща се на земетресение с магнитуд 2,3. Това се случи на 22 и 23 юли, когато двете изяви на Суифт събраха общо 144 000 души. Те или озвучителната система са провокирали измерената сеизмична интензивност, разгласи американски специалист. 

Последното турне на американската звезда беше през 2018 година, след издаването на албума " Reputation ". А за този интервал музикалният азбучник на Тейлър Суифт доста набъбна, като тя издаде албумите " Lover " (2019); " Folklore " и " Evermore " (2020); " Fearless (Taylor’s Version) " и " Red (Taylor’s Version) " (2021); " Midnights " (2022), а последният-  " Speak Now (Taylor’s Version) ", излезе преди месец. Той е нова версия на продукцията от 2010 година, съдържаща единствено авторски песни. 

Музикалната звезда реши да презапише първите си шест албума поради спор за авторски права с магната Скутър Браун, с който певицата реши да приключи връзки в края на 2018 година Суифт се опита да откупи правата, само че без триумф. През 2021 година певицата съумя да презапише и издаде още веднъж албумите " Red " и " Fearless ", като в новата версия в заглавията е добавено " Taylor's Version ". Сега пристигна ред и на " Speak Now ". Според американски медии напълно скоро певицата ще преиздаде " 1989 " и " Reputation ", за което загатват изявления в обществените медии. 

Шоуто, с  което в продължение на три часа Тейлър Суифт радва феновете си в границите на международното турне " Еras ", включва шлагерите от всичките й досегашни албуми, в това число и от " Midnights ", който е със напълно нови песни и излезе през октомври 2022 година  На всеки концерт тя извършва акустична версия на два сингъла, изненада за публиката. 

Певицата, която е на 33 години, и изявите й преобладават това лято, макар че на турнета са също Бионсе, Брус Спрингстийн, Морган Уолън, Дрейк. Изпълнителката на " Anti-Hero " се радва на голям интерес от почитателите и на огромен медиен звук, като с детайлности се отразява всичко към Суифт - от стартирането в продажба на билетите за концертите, проблемите с нерегламентираната търговия до елементи от живота зад сцената. Преди дни американски медии оповестиха, че всички водачи, взели участие в логистиката за турнето в Съединени американски щати, получават специфичен бонус от по 100 000 щатски $ от певицата поради положения тежък труд.  

Дори и в навечерието на финала на американската част от турнето, несъмнено като извънредно сполучливо, от екипа на певицата не оповестяват публично данни за продадените концерти. Специализираното издание " Полстар " обаче пресмята, че всяка вечер Суифт осъществя доходи от по към 14 млн. щатски $, заяви изданието " Ню Йорк таймс ". До края на международно й турне, което включва над 140 дати  до 2024 година, продажбите могат да доближат и даже да надвишават 1,4 милиарда щатски $, с което певицата ще усъвършенства досегашния връх на Елтън Джон, чиито прощалните концерти по целия свят предходната година регистрираха доходи от 939 млн. щатски $.

Тейлър Суифт е втората най-богата жена в света, чието главно занятие е музиката, сочи ранглиста на изданието " Форбс ". Състоянието й се пресмята на 740 млн. щатски $, с което тя се подрежда след Риана с благосъстояние на стойност 1,4 милиарда щатски $. Музиката е главното занятие за изпълнителката на " Umbrella ", само че тя има своя фешън и козметична линия.

Освен с турнето си, Суифт чупи върхове и в музикалните ранглисти тази година. Тя е изпълнителката с има най-вече албуми от началото на кариерата й - общо 12, оглавявали класацията " Билборд 200 ", като певицата усъвършенства достижение на Барбра Стрейзанд и я измести от върха. 

По-рано тази година 10 нейни продукции съумяха по едно и също време да влязат в подреждането на авторитетното издание, като девет от тях бяха в топ 50, осем - в първите 40, а три - в челната десетка. Това се случи към месец след началото на турнето, което евентуално предизвика огромен интерес към записите на Тейлър Суифт. След излизането на   " Speak Now (Taylor’s Version) " при започване на месец юли, тя влезе в топ 10 на чарта по едно и също време с общо четири албума, като стана единствената жива изпълнителка, отбелязвала сходно достижение. Американският тромпетист Хърб Алпърт пък е единственият музикант от мъжки пол с такова достижение, датиращо от 1966 г. 

Интересът към концертите на Тейлър Суифт и огромното медийно отразяване на турнето й са невиждани от 80-те години на предишния век, когато Майкъл Джексън и Мадона бяха на върха на славата - доминация, която развлекателният бизнес значително приемаше, че не е допустимо да се случи още веднъж през 21-ви век, разяснява в. " Ню Йорк таймс ".

Турнето " Еras " стартира през март с концерт в Глендейл, щата Аризона, като първата му част мина през игрища в Съединени американски щати - последният от тях е в Калифорния на 9 август. До края на тази година Тейлър Суифт има планувани изяви в Латинска Америка, Азия и Австралия, а напролет на 2024 година идва и в Европа. 

Първият й концерт от европейската част на " Еras " е във френския град Нантер на 9 май 2024 година  Първоначалният проект предвиждаше обиколната на певицата да завърши през август идната година в Лондон, само че преди дни тя разгласи в обществените мрежи, че турнето ще бъде удължено до ноември. " Оказва се, че това НЕ е краят на една епоха. Маями, Ню Орлиънс, Инди (Индианаполис) и Торонто: турнето " Eras " идва и при вас през 2024 година ", написа тя в профила си в " Екс ", до неотдавна известна като " Туитър ". Малко преди този момент Тейлър Суифт беше персонално поканена в Канада от премиера на страната Джъстин Трюдо, отправил посланието към нея в обществените мрежи.

Изявите на Тейлър Суифт провокираха интереса на огромен брой нейни сътрудници, както и на холивудски звезди. На концертите й в разнообразни градове в Съединени американски щати се любуваха Шаная Туейн, Шон Мендес и Камила Кабело, Селена Гомес, Дженифър Лорънс, Итън Хоук, Никол Кидман със брачна половинка си Кийт Ърбан, Лин-Мануел Миранда, Брадли Купър, Дрю Баримор, Рийз Уидърспун, Джулия Робъртс, Чанинг Тейтъм, Джесика Алба, Алиша Кийс и много други, като множеството от тях се похвалиха в профилите си в обществените мрежи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР