Американската наука призна, че най-древната цивилизация в Европа е процъфтяла

...
Американската наука призна, че най-древната цивилизация в Европа е процъфтяла
Коментари Харесай

СВЕТЪТ ПРИЗНА: България е земята на най-древната цивилизация!

Американската просвета призна, че най-древната цивилизация в Европа е процъфтяла на територията на България и част от Балканите от 6200 година до 4500 г пр.н.е.

Едно проучване на професор Дейвид Антъни :

Неочакван възторг провокира в Ню Йорк изложбата “Изгубеният свят на Стара Европа ”, писа “The New York Times ”. Дълго преди разцвета на Гърция и Рим, даже доста по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката. В последните дни на 2009 година доста американски профилирани издания, а и ежедневници означават, че в интервала на своя подем цивилизацията „ Стара Европа “ е била едно от най-развитите места на света. Отбелязват още, че през 1972 година край Варна е открит

Също по този начин и, който е главно неолитно населено място със своите 1 200 гроба, които съдържат най-голямото праисторическо богатство в Югоизточна Европа. Обитателите на Северозападното Черноморие са били високо развита общественост, чиито обичаи са навлезли в културното завещание на тракийската етнокултурна общественост и по-късните древногръцки цивилизации, най-старата от които към 2700–1120 прочие Хр. е Микенската цивилизация . Дъглас Бейли от Университета в Сан Франциско написа в каталога на изложбата “Изгубеният свят на Стара Европа “ следното:

Способността да основават, употребяват и схващат символичните предмети като статуетки, дефинира хората като такива. Тази дарба сплотява нас актуалните хора с хората от неолита и художниците от палеолита.

Свидетелство за това са експонатите – златни, медни и керамични мостри като гривни, статуетки и съдове, които по думите на Мишел Луи Сефериад, антрополог от Националния център за научни проучвания във Франция, са обхванати с антични мистерии, култове и легенди. Пак по нашите земи са открити и НАЙ-СТАРИТЕ ПИСМЕНИ ЗНАЦИ В СВЕТА .

От селищната могила край село Караново е изкопан глинен щемпел, чиято възраст се дефинира на 3000 – 3500 година пр.н.е. 

Приблизително от този интервал са и находките от Трансилвания /Румъния/ и край Винча /Сърбия/. Още по-стари са знаците върху малко глинено съдче, открито край село Градешница /Врачанско/ – от 3500 – 4000 година пр.н.е.! За съпоставяне ще посоча, че шумерската книжовност, считана до неотдавна за най-стара в света, е зародила към 3100 година пр.н.е., а египетската – към 3000 година пр.н.е.

Сега и Европа стартира да вижда тези обстоятелства . Нови открития потвърждават нещо в действителност сензационно: Балканите са люлката на цивилизацията, тези земи са били населявани от една високо развита просвета, която е доста по-стара от месопотамските цивилизации , написа Дойче веле. Харалд Харман в своята книга „ Загадките на Дунавската цивилизация ” потвърждава, че Балканските земи са били населявани от цивилизация, която развива първата книжовност . Харман назовава тази просвета, обитаваща земите на днешна Сърбия, Македония, България, Румъния, Гърция, като и елементи от Украйна и Унгария, „ староевропейска ”.

Според археологическите открития нейната поява може да бъде отнесена към 7 хиляди прочие Хр. Харман твърди, че думи, които до момента са били считани за старогръцки, в действителност са „ староевропейски “ и се употребяват и до през днешния ден – камина, маслина, керамика, метал, химн и др . Писмеността на Дунавската цивилизация се е появила 2000 години преди тази на шумерите. Харман удостоверява,това,което от дълго време знаем,че най-старото злато в света е открито на територията на днешна Варна. Според актуалните способи и технологии за датиране то е правено някъде през 4 500 година прочие Хр., което значи, че е с 2000 години по-старо от златото, открито в Египет.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР