Американската Мейджър лийг сокър (МЛС) получи такса в размер на

...
Американската Мейджър лийг сокър (МЛС) получи такса в размер на
Коментари Харесай

Клуб от Сан Диего ще е 30-ият отбор в МЛС

Американската Мейджър лийг сокър (МЛС) получи такса в размер на 500 милиона $ от Сан Диего за включването на нов тим от 2025, оповестяват локалните медии, представени от организация Ройтерс.

Собственици на Сан Диего ще бъдат египетският милиардер Мохамед Мансур и локалната организация Sycuan Band of the Kumeyaay Nation. Сред миноритарните акционери ще бъдат някогашният национал Лендън Донован и актуалният състезател на Интер Маями - Деандре Йедлин. 

Това ще бъде третият клуб в южна Калифорния след Лос Анджелис Галакси и Лос Анджелис ФК.

Очаква се новият тим да играе на стадиона на университета Сан Диего Стейт " Снапдрагън ", който има потенциал от 35 хиляди седящи места. Съоръжението е употребявано от мъжкия и женския футболен тим, както и от състава по ръгби.

Заплатената от Сан Диего такса надвишава доста предходния връх от 325 милиона, които даде Шарлът ФК. Сейнт Луис Сити, който се включи в МЛС през този сезон, заплати 200 милиона $ за присъединяване в шампионата.

Сан Диего ще бъде 30-ият тим в МЛС. Кандидатурата на града завоюва пред Сакраменто и Лас Вегас, които не съумяха да се спогодят с организацията./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР