Американската Meta Platforms беше обвинена в подбуждане на омраза и

...
Американската Meta Platforms беше обвинена в подбуждане на омраза и
Коментари Харесай

Меtа на съд за 1,6 млрд. долара заради подбуждане към омраза в Етиопия

Американската Meta Platforms беше упрекната в подбудителство на ненавист и принуждение в Етиопия. Делото против компанията е заведено в съда в Кения, където се намира африканският център за модериране на наличие на обществената мрежа Фейсбук, оповестява Асошиейтед прес, представена от Интерфакс.

Ищците са двама етиопски жители - правозащитник, взел участие в работата на Amnesty International, Фисеха Текле и Ейбрахам Меарег. Последният е наследник на професора по химия в Етиопския университет Меарег Амаре, който беше погубен след разпространяване на известия във Facebook, призоваващи за набези против него. Базираната в Кения правозащитна организация Katiba Institute също се причисли към делото.

В желае упрекват Meta за неналичието на модериране на наличието и по-бавната реакция на споровете в Африка спрямо други райони. Ищците имат намерение посредством съда да получат от компанията 1,6 млрд $, за основаването на фонд. Средствата в него ще бъдат ориентирани към поддръжка на жертви на принуждение и ненавист, подклаждани в обществените мрежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР