Американската логистична компания „Ю Пи ЕС“ започна изграждането на две

...
Американската логистична компания „Ю Пи ЕС“ започна изграждането на две
Коментари Харесай

„Ю Пи ЕС“ строят огромни фризерни ферми за бъдещата ваксина срещу COVID-19

Американската логистична компания „ Ю Пи Европейски Съюз “ стартира построяването на две фризерни ферми в подготовка за бъдещата ваксина против ковид. Те ще оказват помощ за съхранението и превозването на милиони дози по света в оптимални условия.

Съоръженията се намират в американския щат Кентъки и Нидерландия наоколо до летищните хъбовете на компанията. Те ще обитават 600 фризера за надълбоко заледяване, като всеки от тях е с потенциал от 48 хиляди флакона с размер от 2 мл от имунизацията. Температурата на предпазване ще е към -80 градуса Целзий, която е сравнима с най-ниските температури на Антарктика.
Европейска комисия контракти обезпечаването на 300 милиона дози ваксина против COVID-19 Комисията отбелязва, че доставките ще бъдат по контрактувани от нея условия
В случай че има утвърдена ваксина, нейната доставка до разнообразни страни ще бъде второто логистично предизвикателство след доставките на защитни средства до работещите на първа линия в битката с вируса по света при започване на пандемията. Този път, обаче, пратките ще изискват специфични условия и ще съдържат чупливи шишенца с лекарството против здравната и икономическата рецесии, породени от COVID-19.

„ Това в действителност ще бъде исторически героизъм за разпространяването на милиони, в случай че не и милиарди, животоспасяващи флакони с ваксина против COVID-19 до далечни народи по света “, разяснява президентът на отдела за опазване на здравето на „ Ю Пи Европейски Съюз “ Уес Уийлър.

„ Животи ще зависят от това да осъществим разпространяването на имунизациите без неточност, и ние сме добре готови да поддържаме всички тези старания, до момента в който пандемията е зад тила ни “, добави той.

В момента учените по целия свят сплотяват старания към откриването на ефикасна ваксина, като има голям брой клинични проучвания на разнообразни стадии.

Спедиторските компании „ ФедЕкс “ и „ Ди Ейч Ел “ също уголемяват потенциала си за транспортни услуги при следена среда, с цел да разширят международната транспортна мрежа. Времевите и температурни предели, предвиждани от фармацевтичните компании, постановат предприемането на сходни ограничения за оптимална подготвеност.

Транспортирането на чупливи колета или медикаменти в контейнери със изсъхнал лед не е нещо ново, твърдят представители на фирмите пред „ Блумбърг “. Съхранението на - 80 градуса Целзий и обезпечаването на най-кратък път за имунизациите, обаче, е ново предизвикателство, допълват те.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР