Американската лига спечели юбилейното 90-о издание на Мача на звездите

...
Американската лига спечели юбилейното 90-о издание на Мача на звездите
Коментари Харесай

Доминацията продължава: Седма поредна победа за АЛ в Мача на звездите

Американската лига завоюва юбилейното 90-о издание на Мача на звездите в МЛБ. Селекцията на " младата школа " надигра сборния отбор на Националната лига с 4:3 на ст. " Прогресив Фийлд " в Кливланд и записа седма поредна победа в Лятната класика.

Така АЛ продължи съвсем тоталната си доминация над НЛ в последните три десетилетия, почнала още в края на 80-те години и трансферирала се в новия век. Това бе 19-и триумф в последните 23 издания на звездното шоу и 25-и в последните 32. От 1988 година насам " остарялата школа " има единствено две поредици от по три победи (1994-1996, 2010-2012), а един мач приключи наедно (2002).



При вероятно тъждество тази нощ за първи път в историята щеше да бъде приложено модифицираното от МЛБ тайбрек предписание за Мача на звездите и двата отбора щяха да стартират нападенията си в 10-ия ининг с рънери на втора база. До казус обаче не се стигна с помощта на клоузъра на Ню Йорк Янкис Аролдис Чапман (S 1), който подпечата триумфа на Американската лига с три страйкаута в 9-ия.

За разлика от миналогодишния " Ол Стар " фестивал на батирането, предложил на почитателите рекордните 10 хоумръна на ст. " Нешънълс Парк " във Вашингтон, снощи публиката в Кливланд стана очевидец на питчерски дуел. Само няколко часа откакто упрекна МЛБ, че " помпа " топките за укрепване на офанзивата, Джъстин Верландер (Хюстън Астрос) започва на възвишението за АЛ и в профил подред излезлите отсреща му батери – линия на Крисчън Йелич (Милуоки Бруърс) в първа база и страйкаутове против Хавиер Баес (Чикаго Къбс) и Фреди Фрийман (Атланта Брейвс).



От общо деветимата питчери, които мениджърът на Американската лига Алекс Кора употребява за по един ининг, седмина бяха безгрешни. Само Лиъм Хендрикс (Оукланд Атлетикс) сервира соло хоумрън на Чарли Блекмън (Колорадо Рокис) в 6-ия, а Брад Хенд (Кливланд Индиънс) разреши на първенеца от Хоумрън дербито Пийт Алонсо (Ню Йорк Метс) да запише 2 RBI с индивидуален шлагер в 8-ия.

Победата беше присъдена на японския ас на Ню Йорк Янкис Масахиро Танака (W 1-0), който затвори 2-рия ининг без точка. За най-полезен състезател (MVP) в Мача на звездите през 2019 година за наслада на локалните ентусиасти беше определен Шейн Бийбър (Кливланд Индиънс), хвърлил три следващи страйкаута в 5-ия и запазил задатъка от 1:0 за АЛ.



Резултатът беше открит във 2-рия ининг, когато Майкъл Брантли (Хюстън Астрос) прибра рънер с двоен шлагер против звездния левичар на Лос Анджелис Доджърс Клейтън Кършоу (L 0-1). В 5-ия Хорхе Поланко (Минесота Туинс) вкара точка с шлагер в инфилда, а в 7-ия Ксандер Богартс (Бостън Ред Сокс) записа RBI при дабъл плей, след което Джоуи Гало (Тексас Рейнджърс) изстреля хоумрън за 4:1.

Липсата на кой знае какво представление в 90-ия Мач на звездите в МЛБ беше обезщетена от няколко прочувствени момента. Срещата стартира с минута безмълвие в памет на ненадейно умрелия предходната седмица 27-годишен питчер на Лос Анджелис Ейнджълс Тайлър Скагс.



По средата на мача, като част от обичайна самодейност на МЛБ за битка против рака, бе изразена съпричастност към 32-годишния питчер на Кливланд Индиънс Карлос Караско, който преди дни разгласи, че има левкемия.

В последния 9-и ининг пък на терена излезе ветеранът на Ню Йорк Янкис Си Си Сабатия – официално, с цел да даде питчерски съвет на Аролдис Чапман, а неофициално, с цел да получи уместно изпращане от почитателите на първия си клуб в своя финален сезон във Висшата лига.



МАЧ НА ЗВЕЗДИТЕ В МЛБ 2019

9 юли, Кливланд

Американска лига - Национална лига 4:3
ст. " Прогресив Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
НАЦИОНАЛНА ЛИГА
0
0
0
0
0
1
0
2
0
3
5
0
АМЕРИКАНСКА ЛИГА
0
1
0
0
1
0
2
0
Х
4
8
0

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР