Американската круизна компания Princess Cruises реши да привлече туристи с

...
Американската круизна компания Princess Cruises реши да привлече туристи с
Коментари Харесай

На работа в океана - круизни кораби се превръщат в плаващи офиси

Американската круизна компания Princess Cruises реши да притегли туристи с предложение да съчетаят бизнеса с удоволствието като работят непосредствено от кораба. За задачата лайнерите на компанията ще бъдат оборудвани със постоянна сателитна интернет връзка, която ще бъде налична както посред Атлантическия океан, по този начин и край крайбрежията на Антарктида. 

Моделът на отдалечена работа, натрапен от пандемията, демонстрира признаци да се задържи трайно, от ден на ден работодатели претрансформират работните политики и имат намерение да запазят опцията за работа от разстояние и след отпадането на продължителните локдауни. Затова круизната компания Princess Cruises предлага на бъдещите си клиенти опцията да се насочат на странствуване по вода, без да чакат времето за отпуск и да комбинират почивката с работата или учене.

Според прессъобщението на компанията, всички кораби от категорията MedallionClass към този момент ще бъдат оборудвани със постоянна интернет връзка посредством спътници, тъй че да бъде допустимо освен да публикувате фотоси в обществените мрежи и да гледате филми, само че и да организирате онлайн срещи с сътрудници, оповестяват американски медии.

За тази цел сътрудникът круизната компания - SES, световен сателитен оператор със седалище в Люксембург, ще изстреля още няколко спътника в космоса. Това ще обезпечи лукса на всеки пасажер да има достъп до Интернет, употребявайки безвъзмезден Wi-Fi непосредствено от шезлонга на палубата или в кабината си, както и при свободно напредване из целия транспортен съд, без да се тормози от спиране на връзката.

14 круизни лайнера на компанията пътуват по 380 дестинации от Съединени американски щати до Карибите, през Атлантическия и Тихия океан, до крайбрежията на Латинска Америка, Австралия и Япония, както и до Европа, Аляска и Антарктида. Във всички тези места по земното кълбо, даже посред океана, компанията възнамерява да обезпечи на своите клиенти постоянна интернет връзка. Това значи, че даже да са на отмора " на края на света ", бъдещите пасажери към този момент няма да извинителна причина да не дават отговор на известия в месинджър или служебната поща.

Круизите на Princess са с дълготрайност от 3 дни до 4 месеца. Компанията транспортира 2 милиона пасажери годишно по 170 маршрута.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР