Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири

...
Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири
Коментари Харесай

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital разгласи проектите си да разшири наличието си в Европа и назначи първия си основен изпълнителен шеф за района. 

Леон Маршал, който пое ролята на началник на отдел “ ” в Galaxy през юни, ще управлява европейските инициативи на компанията, като ще следи оперативните действия и ще развива връзките с клиентите.

Според Майкъл Новограц, милиардер, създател на Galaxy през 2018 година, Европа заема основна роля в стратегическото разширение на компанията. Маршал има намерение да откри районно наличие, основано в лондонския офис на компанията, базирайки се на решаващото въздействие на крипто регламентите на Европейския съюз, които получиха утвърждение от страните членки на Европейски Съюз през май.

Galaxy е в развой на увеличение на европейския си екип, изключително в областта на капиталовото банкиране, макар че съответни числа не бяха разкрити, както беше предадено от представител на компанията. Британският министър-председател Риши Сунак изрази предходната година упоритостта си да нарежда Англия като световен център за криптоактиви.

Назначението на Маршал идва след стратегическото партньорство на Galaxy с европейския управител на активи DWS, ориентирано към създаването на борсово търгувани артикули (ETP) за криптовалути. Широко публикувано е упованието, че такива ETP-и ще насърчат по-широк набор от вложители да възприемат криптовалутите .

Обхватът на услугите на Galaxy включва търговия, кредитиране, консултантски оферти и рандеман на Биткойн . Въпреки че крипто пазарите означиха относителна непоклатимост през тази година, поредност от банкрути на известни крипто компании през 2022 година докара до обилни загуби за вложителите и провокира засилен регулаторен надзор върху бранша.  

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР