Американската крипто-фирма Nomad е била засегната от кражба на стойност

...
Американската крипто-фирма Nomad е била засегната от кражба на стойност
Коментари Харесай

Отмъкнаха 190 млн. долара от крипто-фирма в САЩ

Американската крипто-фирма Nomad е била наранена от кражба на стойност 190 милиона $, оповестиха блокчейн откриватели във вторник. Това е следващият огромен грабеж в бранша на виртуалните цифрови активи тази година, написа TechNews.bg.

Nomad заяви с обява в обществените медии, че е " наясно с случая " и сега проверява кражбата. Компанията не даде повече детайлности, нито информация по отношение на цената на обира.

Откраднати са криптовалути на консуматори на стойност 190 милиона $, съгласно компанията за крипто-анализи PeckShield, представена от Ройтерс. Други откриватели на блокчейн дефинират сумата на над 150 милиона $.

Nomad е уведомила правоприлагащите органи и работи с компании за " правосъдна експертиза " по блокчейн системи, с цел да се опита да разпознава съответните профили и да си върне средствата, се споделя в изказване до новинарския център CoinDesk.

Миналата седмица Nomad притегли 22 милиона $ от вложители, в това число огромната американска борса Coinbase Global. Тя създава програмен продукт, който свързва другите блокчейни. Обирът е бил ориентиран към " моста " на Nomad – инструмент, който разрешава на потребителите да трансферират токени сред блокчейни.

Подобни блокчейн " мостове " стават обект на необикновен интерес за обири напоследък. Общо над 1 милиард $ са били откраднати от " мостове " до момента през 2022 година, съгласно анализаторите от Elliptic.

Само преди месец друга щатска компания на име Harmony бе атакувана от крипто-обирджии, които откраднаха токени на стойност към 100 милиона $ от нейния артикул Horizon bridge.

През март пък хакери откраднаха криптовалута на стойност към 615 милиона $ от Ronin Bridge, употребена за прекачване на крипто-пари в и отвън играта Axie Infinity.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР