Американската козметична компания Estée Lauder е много близо до придобиването

...
Американската козметична компания Estée Lauder е много близо до придобиването
Коментари Харесай

Estée Lauder е близо до придобиването на Tom Ford срещу 2.8 млрд. долара

Американската козметична компания Estée Lauder е доста покрай придобиването на първокласната марка Tom Ford, написа Financial Times. Според източници на изданието цената е 2.8 милиарда $, като в тази сума е включен дълг на Tom Ford. Очаква се договорката да бъде оповестена в границите на седмицата.

За основаната в Ню Йорк Estée Lauder придобиването на Tom Ford ще бъде най-голямата и най-новата от поредност транзакции. Миналата година компанията пое цялостен надзор върху канадската група за хубост Deciem за към 1 милиарда $.

Новините за търсенето на покупател за Tom Ford се появиха при започване на август, когато Wall Street Journal се базира на източници, които оповестиха за започването на договаряния сред компанията и Estée Lauder. В ранните стадии на договарянията съобщаваната сума беше 3 милиарда $. Миналата седмица изданието популяризира информация, че двете компании са в напреднали договаряния, само че единодушие не е било реализирано по " няколко основни въпроса ".
Реклама
Goldman Sachs беше наета да изследва продажбата на Tom Ford по-рано тази година и получи интерес от други първокласни марки, измежду които и притежателя на Gucci - Kering. Estée към този момент има дългогодишно лицензионно съглашение за продуктите за хубост и парфюми на Tom Ford, което можеше да усложни договорката с Kering. Предложената от френската група сума също е била по-ниска от тази на американската компания.

Линията за хубост на Tom Ford се показва изключително добре в Китай, което е вероятен пазар на напредък и за двете групи. Освен това компанията има много рентабилен бизнес с очила посредством лицензионни покупко-продажби с производителя на слънчеви очила Marcolin.

Том Форд е прочут с превръщането на Gucci от постоянен, фамилен кожен бизнес в фешън компания през 90-те години на предишния век в основата на това, което в този момент е Kering. Той напуща Gucci през 2005 година, с цел да основе Tom Ford дружно с Доменико де Соле, който той наема в Gucci през 1994 година

Докато Том Форд беше сполучлив като дизайнер, бизнесът имаше съществени усложнения по време на пандемията от ковид и компанията беше принудена да редуцира и краткотрайно да освободи личен състав.
Реклама Свързани публикации От маркетинг експерт до мама бизнесмен за бебешки облекла 30 октомври 2022, 10:05 Социална мрежа за мода 24 октомври 2022, 11:19 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР