Американската космическа агенция иска да се увери, че мисията е

...
Американската космическа агенция иска да се увери, че мисията е
Коментари Харесай

НАСА може да отложи кацането на астронавти на Луната

Американската галактическа организация желае да се увери, че задачата е безвредна

Американските управляващи към момента планират астронавти да кацнат на Луната през 2025 година, само че не изключват опцията за отсрочване на задачата за по-късна дата.

" Няма да изпращаме астронавти, до момента в който не стане безвредно. Ако това значи закъснение, ще отложим задачата. Въпреки това имаме всички учредения да считаме, че се движим по график ", съобщи ръководителят на НАСА Бил Нелсън по време на чуване в Сенатска комисия на американския Конгрес.

През пролетта на 2019 година НАСА разгласи план за лунна стратегия " Артемида " на три стадия. В третия стадий американската галактическа организация чака да изпрати астронавти на Луната и по-късно да ги транспортира до Марс. Графикът на стадиите на програмата непрестанно се трансформира заради разнообразни компликации, добавя БГНЕС.

До наскоро НАСА настояваше да продължи подготовката за кацане на Луната през 2024 година В края на предходната година Нелсън призна, че проектите са механически неосъществими. Той акцентира, че крайният период ще би трябвало да се отсрочи най-малко до 2025 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР