Американската корпорация Meta обвини Русия в разпространение на дезинформация, включително

...
Американската корпорация Meta обвини Русия в разпространение на дезинформация, включително
Коментари Харесай

Meta уличи Русия в създаване на фалшиви двойници на известни медии

Американската корпорация Meta упрекна Русия в разпространяване на дезинформация, в това число и посредством основаване на подправени фалшификати на известни медии, заяви Associated Press.

Компанията оповести данни, че съветската страна е основала повече от 60 уеб страницата, които имитират известни и авторитетни задгранични новинарски запаси, в това число английския вестник The Guardian, както и немското списание Der Spiegel.

Освен това съветската страна е основала 1600 подправени акаунта във Фейсбук, които са били употребявани за издание на връзки към ненадеждни източници, споделя Meta в изказването си.

Компанията показва и съответни образци, че връзки към съветски външни ведомства са оповестени на подправени сметки. „ Няколко пъти наличието на дезинформационната интервенция беше допълвано от формалните Фейсбук страници на съветските посолства в Европа и Азия “, заяви Дейвид Агранович, началник на специфичното звено на обществената мрежа, което дава отговор за противодействието на разпространяването на световни закани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР