Американската корпорация Google е платила глоба за неприсъединяване към Федералната

...
Американската корпорация Google е платила глоба за неприсъединяване към Федералната
Коментари Харесай

Google са платили глоба на Русия за филтриране на забранено съдържание

Американската корпорация Гугъл е платила санкция за неприсъединяване към Федералната държавна система за информация (ФГИС) и отказал пречистване на неразрешено наличие в Русия.
Това заяви ТАСС, базирайки се на прессекретаря на Руския пълководец на надзора Вадим Ампелонский.

" Гугъл заплати санкцията. Парите дойдоха на сметката ", съобщи той.

По-рано от Руската комисия по надзора глобиха международната търсачка Гугъл на 500 000 рубли (около 7637.94 щ.д.).

От ведомството означиха, че съгласно настоящото законодателство операторът на търсачката е задължен да изключи от резултатите поисканите линкове на интернет-страниците със неразрешена информация. За това те би трябвало да се включат към Федералната държавна система за информация, която съдържа описи с такива страници. При това на представителите на Гугъл неведнъж са разяснявани сходни претенции.

От Роскомнадзор също обявиха, че в случай че компанията не стартира да извършва законодателството, ще й бъде формирано второ административно дело, а санкцията ще бъде към този момент 700 000 рубли (10693.12 щ.д.).

По-рано от ведомството насочиха наново питане към Гугъл за присъединение към съветската Федерална система за информация.

Неизпълнените условия са административно правонарушение и се глобяват от 500 до 700 хиляди рубли (от 7637.94 до 10693.12 щ.д).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР