Американската конгресменка Кейти Хил подаде оставка от Камарата на представителите

...
Американската конгресменка Кейти Хил подаде оставка от Камарата на представителите
Коментари Харесай

Американски конгресмен подаде оставка след секс скандал с голи снимки

Американската конгресменка Кейти Хил подаде оставка от Камарата на представителите след обвинявания за любовна спекулация със собствен асистент на Капитолия, съобщи Би Би Си, цитира БНР.

Изгряващата звезда на Демократическата партия от щата Калифорния, която отхвърли изказванията, съобщи, че се отдръпва с „ разрушено сърце “. „ Смятам, че това е най-хубавото нещо за моя изборен регион, моята общественост и нашата страна “, написа тя в Туитър.

Оставката идва дни, откакто Комисията по нравственос на Камарата на представителите стартира следствие против нея. То започва след обява в консервативния блог RedState, че госпожа Хил имала връзка с един от помощниците си – мъж.

Същият блог настрана разгласява изказвания, че Г-жа Хил, която е бисексуална, била част от любовен триъгълник със своя брачен партньор и жена, от нейния екип. И разгласява голи фотоси на политичката.

Тя изиска полицията да проверява по какъв начин тези фотоси са били оповестени онлайн.

Г-жа Хил (32) отхвърли да имала спекулация със своя асистент, което би било нарушаване на разпоредбите в Камарата на представителите – долната камара на американския Конгрес.

Часове преди да бъде оповестено следствието против нея предходната седмица, тя изпрати писмо до последователите си, в което признава, че е имала връзка с жена от предизборния ѝ щаб за изборите през 2018 година, като назова таза спекулация „ неуместна “.

Тази връзка не е обект на конгресното следствие, защото е била преди да бъде определена в Камарата на представителите.

Oh wow Katie #KatieHill pic.twitter.com/BdQV6qYhSn
— Hollywood Savant (@HollywoodSavant) October 25, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР