Американската компания за разработка на специализиран софтуер посреща предизвикателствата на

...
Американската компания за разработка на специализиран софтуер посреща предизвикателствата на
Коментари Харесай

МенторМейт въвежда гъвкав работен модел и инвестира 1 млн. долара в оборудване


Американската компания за разработка на профилиран програмен продукт посреща провокациите на бъдещето с еластичен модел на работа.

 

Компанията подхваща по-гъвкава политика за работа на чиновниците, с цел да се приспособява към новата конюнктура на повече отдалечена работа. “Ние желаеме да сме самодейни при тази смяна и новият модел на работа е съществена стъпка от трансформацията на МенторМейт към още по-адаптивна компания с все по-развит отдалечен модел на работа. Вярваме, че новият модел ще отговори на другите желания, както на сътрудниците ни, по този начин и на бъдещите претенденти, ” счита Виктория Чучумишева, HR Manager в МенторМейт.

 

За да реализира тази своя политика, МенторМейт ще влага 1 милион $ в закупуването на техника от висок клас за всички свои експерти и уместно съоръжение за работа от у дома, според от потребностите на другите функции в компанията. Оборудването ще бъде за по-голяма еластичност, подвижност и улеснение у дома, като то ще включва преносими компютри, монитори, бюра, столове и други.

 

Новата политика на работа обособява три вида работни модела според от това къде се намира работното място на служителя: композиция от работа от у дома и офиса; работа единствено от вкъщи; напълно гъвкава отдалечена работа. Трите модела на работа влизат в действие от 2021 година отсега нататък и ще продължат да са годни и след края на пандемичната конюнктура.

 

Хората, които ценят гъвкавостта при местоположението на работа и желаят да работят няколко дни от седмицата у дома, няколко — от офиса, ще могат да изберат опцията за работа от у дома и офиса, в съответствие 50/50. Тези, за които работата от у дома е приоритет, ще имат опция да работят напълно от вкъщи си, с опционално място в офиса след предварителна поръчка.

 

Особен случай е третият вид работен модел — напълно гъвкава отдалечена работа, който разрешава да се работи отвред, като хората имат обезпечено място в офиса след предварителна поръчка. Тези чиновници имат опция за по-висок приход, за сметка на придобивките и административните разноски. Те ценят цялостната еластичност и самостоятелност и избират да работят от определена от тях самите локация.

 

Политиката за работа от у дома на МенторМейт датира от 2017 година и отдалечената работа не е нещо изцяло ново: “Имайки 5 офиса в разнообразни градове в България, сътрудници в Щатите и клиенти от разнообразни точки на света, всички ние бяхме привикнали връзката ни да става онлайн, ” споделя Виктория Чучумишева.

 

Компанията вкарва и еластичен пакет с придобивки за хората на трудов контракт в МенторМейт. Те могат да избират по две придобивки от лист с над 10 такива, за които компанията поема разноските. Придобивките имат за цел да облекчат всекидневието на чиновниците, като всеки е свободен да избира най-удобните и предпочитани за него. Пакетът с придобивки включва в допълнение здравно обезпечаване, карта за гориво/градски превоз, спортна карта, в допълнение непринудено пенсионно обезпечаване и други.

*публикация

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР