Американската компания за онлайн гейминг GAN е закупила българско-британската Silverback

...
Американската компания за онлайн гейминг GAN е закупила българско-британската Silverback
Коментари Харесай

Американската GAN купува българско-британската Silverback Gaming

Американската компания за онлайн гейминг GAN е закупила българско-британската Silverback Gaming, която създава виртуални казино игри. Сумата по договорката не е ясна. GAN, която е листната на борсата NASDAQ в Съединени американски щати и е с пазарна капитализация 378 млн. $, купува доста по-малката Silverback, с цел да разшири портфолиото си от игри и да предлага на американския пазар наличие, което към този момент е налично в Европа.

За 2020 година българското сдружение " Силвърбек гейминг " регистрира 267 хиляди лева доходи и 43 хиляди лева облага. В момента в него работят 12 души, които до края на 2022 година би трябвало да набъбнат до към 60. Компанията наема софтуерни инженери, математици, дизайнери, звукови и анимационни инженери. Британското сдружение Silverback Gaming, през което компанията продава, е основано през 2019 година от българина Ивайло Кърмазов и британеца Рафаел ди Гуисто. Кърмазов е едноличен притежател на българската компания " Силвърбек гейминг ".

Игрите, които Silverback създава, се употребяват от над 100 онлайн гейминг оператора в 30 страни. Според данните на компанията те са играни от над 260 хиляди неповторими консуматори и са генерирали общо 27 млн. сесии.

" С придобиването на Silverback GAN получава извънредни права върху дистрибутиране на портфолио от към този момент създадени и настоящи на европейския пазар игри. Този ход е част от тактиката на компанията за разширение на наличието на американския пазар, както и стъпка към възстановяване на лидерското им наличие чрез основаване на нови партньорства ", разяснява пред " Капитал " съоснователят на Silverback Ивайло Кърмазов, който след придобиването ще заема позицията старши вицепрезидент в GAN.
Реклама От партньорство към придобиване
Кърмазов споделя, че в началото връзката с GAN е станала за партньорство, само че след това диалозите са минали към договорка. " Интересното към този въпрос е, че преди този момент бяхме в връзка с друга компания и съвсем бяхме на ръба да стартираме работа с тях, само че в последна сметка с бизнес колегата ми Рафаел ди Гуисто преценихме, че полезностите ни и задачите ни значително се разграничават, и прекратихме договарянията. "

Същинските договаряния с GAN стартират през май и завършват през декември - относително дълъг развой, който се дължи главно на статута на GAN като обществена компания. Като такава тя би трябвало да мине през наложителни стъпки при всичките си придобивания, което лишава време. Кърмазов споделя, че още първоначално компанията е направила положително усещане с културата си на работа. " Те имат над 700 чиновници в няколко страни и всички работят дружно, по едни и същи планове. Това дава опция на всички в екипа да се развиват и обогатяват с световна експертиза и интернационална кариера ", споделя той.

През първата половина на идната година работата на българския екип ще бъде по интеграцията на игрите на Silverback към инфраструктурата на GAN. Основателите на Silverback остават в компанията, с цел да управляват екипа, продуктите и дистрибутирането на наличие.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Йоан Запрянов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР